Sveriges plan inför kvarten: Vila

Foto: Anna Tärnhuvud
FOTBOLL

ARNHEM. Sverige vilade spelare mot Italien.

Nu fortsätter ledningen på samma spår.

Två dagar innan kvartsfinalen mot Nederländerna får alla spelare ledigt.

– Att vila huvuden och ben är bra, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

När Sverige förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Italien vilades flera nyckelspelare. Försvararna Nilla Fischer och Jessica Samuelsson satt på bänken hela matchen och Lisa Dahlkvist, Caroline Seger och Kosovare Asllani spelade i sin tur bara en halvlek.

Efter matchen var Sundhage besviken över prestationen, men hoppas att valet att vila spelare lönar sig mot Nederländerna.

– I slutändan hoppas jag att det blir bra i kvartsfinalen, då vi får in nya fräscha spelare, sa Sundhage.

Efter att det som vanligt bara var avbytarna som tränade dagen efter match får idag hela landslaget ledigt.

Foto: Anna Tärnhuvud

”Noggrann planering”

Nederländerna har fått en extra dag ledigt jämfört med Sverige och ledningen ser vila som en stor nyckel till en framgångsrik kvartsfinal.

– Det har varit en noggrann planering. Vi har varit igång i många dagar och att vi ska vara lediga idag har varit planerat sedan tidigare, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

– Jag tror att det är viktigt inte bara fysiskt utan även rent psykiskt att få vila kropp och knopp. Ikväll kommer vi prata Holland bara, det får spelarna inte vila från. säger hon.

Imorgon väntar en för allmänheten och media stängd träning inför matchen på lördag och då kommer fokus vara på Nederländernas anfallsspel och därmed det svenska försvaret.

– Man behöver hinna med det. Och så lite fokus på fasta situationer, som det alltid blir. Sedan hinner man inte så mycket mer, säger Persson.

Schelin nöjd

Lotta Schelin är nöjd med upplägget.

– Nu handlar det bara om att komma i fas, att alla motiverar sig 110 procent och att vi får igång truppen till starten på lördag. Att tror på det vi gör, säger hon.

Kvartsfinalen mellan Sverige och Nederländerna startar 18.00 på lördag och sänds i SVT.