Schelin: Det finns inte så mycket kräm i benen

FOTBOLL

FALKENBERG. Väntad vinst – men inget övertygande spel.

Den hårda träningsveckan i Göteborg gjorde att de svenska spelarna var trötta redan innan domaren blåste igång landskampen mot Mexiko.

– Seg banan kändes det som emellanåt. Ut med böset, så känns det bättre, säger Lotta Schelin efter 1-0 i Falkenberg.

Sverige, som kom till Falkenberg med fem raka mästerskapsgenrep utan förlust, hade inga bekymmer med att vinna mot Mexiko. Det blev 1-0 efter mål av mittbacken Linda Sembrant.

Men spelet hade mer att önska. De svenska spelarna var nöjda med resultatet, men sa efter vinsten att den hårda träningen i Göteborg den gångna veckan hade satt sina spår.

”Ingen aggressivitet”

– Det känns helt okej. Det fanns inte så mycket kräm i benen hos de flesta. Då blir det inte den aggressiva pressen som vi har jobbat med och är bra på. Men va fasen, vi vinner och vi får en genomkörare, säger Lotta Schelin och fortsätter:

– När det här släpper, seg banan som det kändes emellanåt…

…seg banan?

– Ett snällt ord för väldigt trött i benen. När vi börjar ”peaka” och blir pigga så kommer allt kännas kanon, det är jag övertygad om. Normalt sett brukar vi lätta lite i slutet av veckan, man kör sällan två tuffa pass två dagar innan match.

– Ut med böset, så känns det bättre.

Slitna spelare

Samtliga spelare klagade på trötta ben:

– Man var uttömd redan när man kom hit. Det är svårt att gå ut och försöka prestera med tunga ben. Det känns sådär, säger Jonna Andersson.

Caroline Seger, som gjorde en stabil insats på mittfältet, hoppas att hon piggare under EM:

– Det var inte lätt i dag. Det var jobbigt att trycka ifrån, vi har tränat jättehårt. Jag hoppas inte det känns så här sen.

De svenska spelarna får ledigt i två dagar innan de reser till Nederländerna tisdag 11 juli. I EM väntar Tyskland, Ryssland och Italien.

– Vi är jätteredo. Vi vill bara släppa på träningen, alla vill att de ska blåsa igång första matchen i EM. Jag ska inte göra ett skit fram till vi åker, säger Schelin.