Wengers dröm: Att han gör ”en Zlatan”

Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS X03696
Alexandre Lacazette.
FOTBOLL

Arsène Wenger drömmer om revansch efter förra säsongens fiasko.

Då krävs att hans största nyförvärv levererar.

– Förhoppningen är att han kan göra som Zlatan, säger Arsenal-tränaren.

Foto: PAUL ELLIS / AFP
Ibra.

Väntan är över.

Premier League är tillbaka.

I dag (fredag) smygstartar den nya säsongen med mötet mellan Arsenal och Leicester (klockan 20:45).

Arsène Wenger är kvar som tränare för Arsenal och efter att i fjol ha missat en Champions League-plats för första gången sedan säsongen 95/96 finns bara en enda sak i tankarna: Revansch.

Jämför med Zlatan

Truppen är i stort sett intakt; bara två spelare har kommit in. Men det är inte vilka spelare som helst utan det är en Sead Kolasinac (från Schalke) som sett strålande ut under försäsongen och det är en Alexandre Lacazette (från Lyon) som är tänkt att bli den målgarantispelaren man så länge saknat.

– Vad gäller Lacazette så är det inget snack om saken. Han är en intelligent spelare, och eftersom vårt spel bygger på mycket rörelse och teknik så tror jag att han passar väldigt bra, säger Arsène Wenger enligt The Mirror.

Den stora frågan är om Lacazette kan ta med sig sitt fina målsnitt från Ligue 1 (mål var 80:e minut) in i Premier League.

Wenger hoppas och tror.

Han har ett färskt bevis på att det går.

– Målgörandet är inget du nödvändigtvis kan flytta från en liga till en annan. Men titta på Zlatan Ibrahimovic; han hade ett närmast identiskt målsnitt i England som han hade i Frankrike, så det är den målsättningen Lacazette måste sträva efter, säger tränaren.

”Ville han flytta?”

Han har förstås stenkoll på Lacazette. Han kan sina franska spelare, Wenger.

– Du har Paris som producerar kanske 60 till 70 procent av de bästa spelarna, ofta från förorterna i söder och väst. Efter Paris har du Lyon, vilket är ett speciellt ställe i Frankrike eftersom de har en annorlunda mentalitet. De vill oftast inte flytta därifrån. De får fram sina egna talanger, och spelarna som fostras där, som (Nabi) Fekir, Lacazette och (Maxime) Gonalons stannar oftast kvar. Jag vet inte om de vill flytta därifrån egentligen. Ville han (Lacazette) flytta utomlands eller inte? Det här är en stor fråga för spelare från Lyon-området, säger Wenger.

Men han lyckades alltså övertala Alexandre Lacazette att komma till London. Och kanske kommer det fler nyförvärv innan fönstret stänger.

– Dörren är inte stängd. Men just nu har vi 33 spelare i truppen och det är ganska svårhanterligt på en daglig basis, säger Arsène Wenger.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM