Mourinhos besked efter Zlatan-ryktet

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: HANDOUT / X80001

Italienska medier rapporterar allt mer frekvent om Milans intresse.

Men ska vi tro José Mourinho är det mer sannolikt att Zlatan Ibrahimovic spelar i Manchester United när skadan är läkt.

– Han är närmare oss, säger ”Mou”.

Trots att Zlatan Ibrahimovic är klubblös har han gjort stora delar av sin rehab på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington och häromveckan kom också det som i engelska medier benämndes som ”det tydligaste tecknet på att han stannar” – nämligen att svensken förlängt sina söners kontrakt med Uniteds ungdomsakademi.

Men på senare dagar har Milan seglat upp som en kandidat.

”Ibra” och familjen trivdes i Milano under den senaste sejouren och med nya kinesiska ägare kanske ”I Rossoneri” ändå kan matcha 35-åringens löneanspråk?

”Utesluter det inte”

Under onsdagen kom också Milans sportdirektör, Massimiliano Mirabelli, med ett uttalande som i italienska medier tolkades som att man är berett att förhandla om just Ibrahimovic, då han slog fast att man inte skulle ha några problem att föra diskussioner med agenten Mino Raiola (trots bråket kring Gianluigi Donnarumma).

– Raiola är en av de mäktigaste agenterna som finns. Vi brakade samman angående Donnarumma. Vi vet att det är svårt att diskutera spelare med honom, samtidigt som vi vet att det är svårt att diskutera med oss. Jag utesluter inte att vi förhandlar med Raiolas andra spelare…, sa Mirabelli.

”Närmare oss”

När José Mourinho sedan höll en presskonferens inför tisdagens Super Cup-final mot Real Madrid, passade italienska Sport Mediaset på att ställa en extra fråga – om just Zlatan.

Enligt Sport Mediaset ska man ha fått en ”enskild stund” med Mourinho efter själva presskonferensen och då frågat honom om Zlatan/Milan-ryktena.

– Han (Zlatan) kanske stannar hos oss. Han har inget kontrakt just nu, men han är närmare Manchester (än Milan), ska Mourinho ha svarat.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.