Ronaldos svar: ”Har ingenting att dölja”

Foto: TT
Cristiano Ronaldo
FOTBOLL

Flera människor protesterade utanför domstolen när rättegången mot Cristiano Ronaldo inleddes.

– Vinn oss genom att vara ärlig, skrek en person enligt Marca.

Nu kommer stjärnan med ett uttalande där han bedyrar sin oskuld.

”Jag har ingenting att dölja”, skriver han.

Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo, 32, är misstänkt för skattebrott.

Fotbollsstjärnan har åtalats för att ha gömt undan 145 miljoner kronor genom att placera pengar på skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna i stället för att ha betala skatt i Spanien.

”Brotten kan ge fängelsestraff på två till sex år vardera, vilket skulle innebära att åklagaren yrkar på ett minimistraff på fem år”, sa en talesperson för spanska skatteverket då.

Anklagar Ronaldo för lögner

Ronaldo har nekat mot samtliga anklagelser, men i dag hölls en rättegång mot 32-åringen.

Och samtidigt som Ronaldo förklarade sig inne i rättegångssalarna hölls protester mot Real Madrid-stjärnan utanför. Flera besökare hävdade att Ronaldo genom hela historien agerat med flera lögner.

– Vinn oss genom att vara ärlig, skrek en person enligt Marca.

Foto: SERGIO PEREZ / X00213

Lämnade utan att möta media

Cristiano Ronaldo valde därefter att inte göra några uttalanden efteråt, trots att en platå med mikrofoner och bord var uppställda, utan åkte direkt hem och skickade sedan ut ett skriftligt uttalande.

”Jag har aldrig försökt dölja någonting och jag har aldrig försökt fiffla med eller undvika skatten. De spanska myndigheterna känner till alla detaljer om min inkomst eftersom jag har bistått dem med all information. Jag betalar alltid min skatt frivilligt eftersom jag anser att det är allas skyldighet att deklarera och betala skatt i enlighet med ens inkomst. Alla som känner mig vet att jag tar hjälp av mina ekonomiska rådgivare och ser till att allting är korrekt eftersom jag inte vill råka ut för några problem”, skriver Ronaldo.

När Barcelonastjärnan Lionel Messi dömdes för samma brott, dock med lägre summor, för ett år sedan dömdes han till 19 miljoner kronor i böter samt 21 månaders villkorligt fängelsestraff, vilket han inte behövde sitta av då han tidigare var ostraffad.

Brenning: "Samtidigt skryter de om välgörenhet" 03:53
ARTIKELN HANDLAR OM