”Kommer inte ha någon nytta av Isak”

Alexander Isak är iskall i Borussia Dortmund.

Så pass att 17-åringen inte längre är aktuell – för något landslag.

– Kommer han inte i gång i Dortmund kommer Svenska fotbollförbundet inte ha någon nytta av honom, säger Claes Eriksson, ungdomsansvarig på förbundet till DN.

Alexander Isak var svensk fotbolls i särklass största utropstecken förra året.

Supertalangen född 1999 gjorde sin första A-lagsmatch för AIK under våren och exploderade sedan till en målskytt av rang.

Under vintern lämnade han för spel i storklubben Borussia Dortmund, men sedan dess har det gått tungt. Isak har inte gjort någon ligamatch för klubben och har som mest fått nöja sig med att sitta på bänken.

Under landslagets januariturné fick han chansen av Janne Andersson, och gjorde också avtryck med ett mål, men nu är det annorlunda.

Han fick ingen plats i U21-EM och nobbade själv spel i U19-EM.

”Har inte tackat nej”

Sades det.

Sanningen verkar snarare vara en annan. Nu går i stället superettan-anfallare som Victor Gyökeres och Isac Lidberg före i rangordningen.

–  Om jag ska vara riktigt korrekt så har han inte tackat nej till någonting eller blivit uttagen till någonting för han har aldrig fått erbjudandet. Oavsett nivå så måste du spela matcher. Senast Isak spelade kontinuerligt var ju faktiskt i november 2016, alla fotbollsspelare behöver spela matcher för att hålla sin nivå, säger Claes Eriksson, ungdomsansvarig på förbundet, till DN.

”Behöver speltid”

Isak själv vill, enligt tidningen, inte kommentera sin situation i klubblaget – eller hur han ser på framtiden i Blågult.

–  Han har valt att försöka koncentrera sig på att komma in i Dortmund på ett bra sätt. Det kan jag tycka är ganska klokt för det är jädrigt viktigt för honom, säger Claes Eriksson, och fortsätter:

–  Isak behöver speltid. Vi får verkligen hoppas att det går bra för honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.