U21 Fotbolls-EM 2017

”Kommer inte ha någon nytta av Isak”

Av: 

Andreas Lillhannus

FOTBOLL

Alexander Isak är iskall i Borussia Dortmund.

Så pass att 17-åringen inte längre är aktuell – för något landslag.

– Kommer han inte i gång i Dortmund kommer Svenska fotbollförbundet inte ha någon nytta av honom, säger Claes Eriksson, ungdomsansvarig på förbundet till DN.

Alexander Isak var svensk fotbolls i särklass största utropstecken förra året.

Supertalangen född 1999 gjorde sin första A-lagsmatch för AIK under våren och exploderade sedan till en målskytt av rang.

Under vintern lämnade han för spel i storklubben Borussia Dortmund, men sedan dess har det gått tungt. Isak har inte gjort någon ligamatch för klubben och har som mest fått nöja sig med att sitta på bänken.

Under landslagets januariturné fick han chansen av Janne Andersson, och gjorde också avtryck med ett mål, men nu är det annorlunda.

Han fick ingen plats i U21-EM och nobbade själv spel i U19-EM.

”Har inte tackat nej”

Sades det.

Sanningen verkar snarare vara en annan. Nu går i stället superettan-anfallare som Victor Gyökeres och Isac Lidberg före i rangordningen.

–  Om jag ska vara riktigt korrekt så har han inte tackat nej till någonting eller blivit uttagen till någonting för han har aldrig fått erbjudandet. Oavsett nivå så måste du spela matcher. Senast Isak spelade kontinuerligt var ju faktiskt i november 2016, alla fotbollsspelare behöver spela matcher för att hålla sin nivå, säger Claes Eriksson, ungdomsansvarig på förbundet, till DN.

”Behöver speltid”

Isak själv vill, enligt tidningen, inte kommentera sin situation i klubblaget – eller hur han ser på framtiden i Blågult.

–  Han har valt att försöka koncentrera sig på att komma in i Dortmund på ett bra sätt. Det kan jag tycka är ganska klokt för det är jädrigt viktigt för honom, säger Claes Eriksson, och fortsätter:

–  Isak behöver speltid. Vi får verkligen hoppas att det går bra för honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Bohman rankar: Allsvenskans 10 hetaste tonåringar

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

U21 Fotbolls-EM 2017

Herrlandslaget i fotboll

Alexander Isak

Borussia Dortmund

Svenska fotbollförbundet

AIK

U21-EM i fotboll (herrar)