Cibickis svar till Backe: ”Köper det inte”

FOTBOLL

Pawel Cibicki kritiserades av Hasse Backe efter att ha reagerat ilsket i samband med ett byte.

Nu svarar MFF–anfallaren på C More–expertens utspel.

– Är man egoist bara för att man sparkar på en väst? säger 23–åringen i Podcasten Lundh.

Foto: C More

Det var under Malmös möte med AIK i slutet av maj som Pawel Cibicki visade ilska i samband med att han byttes ut.

MFF–anfallaren ignorerade tränaren Magnus Pehrssons hand och sparkade till en vattenflaska, ett beteende som fick C More–experten Hasse Backe att reagera starkt.

– Hopplöst. Det är klart att han blir förbannad för att han är utbytt, det är jag helt säker på. Jag tycker att det är jobbigt att se. Ta det i omklädningsrummet, sa Backe och utvecklade:

– Han spelar för själviskt. Jag håller med om resonemanget att forwards kan bli väldigt egoistiska när de går tomma ett antal matcher. Man väljer man att ta avslut från hopplösa positioner där du egentligen aldrig kan förvänta dig mål. Det är märket du spelar för och inte namnet på ryggen. Ska han komma in i matchen och börja göra mål måste han börja spela mer osjälviskt.

”Köper det inte”

I Podcasten Lundh ställer Pawel Cibicki sig oförstående till kritiken och menar att reaktionen var fullt rimlig.

– Jag hade några lägen under matchen, kände mig bra, och blev utbytt. Det är aldrig roligt att bli utbytt. Att jag sedan sparkade på en väst – vad har det att göra med att jag är en egoist? Jag köper inte det. Han får komma till mig och han har något att säga, säger Cibicki.

Spelaren anser vidare att det var ett onödigt utspel av Backe och att experten inte hade behövt ta upp det i sändning.

– Det var ett missnöje som inte var riktad mot tränaren eller någon annan, det var riktat mot mig själv. Jag såg en väst, jag var lite arg på mig själv över att jag inte hade gjort mål och att vi inte ledde, och då blev det så. Men är man egoist för det? Det vet jag inte om jag köper, säger Pawel Cibicki.

ARTIKELN HANDLAR OM