Cristiano Ronaldo

Efter kaoset – här blir Ronaldo hjälte

avAndreas Käck

Foto: Alexander Zemlianichenko / TT NYHETSBYRÅN

I blåsväder vid sidan av planen.

På den går det desto bättre för Cristiano Ronaldo.

Stjärnan blev målskytt i Confederations Cup och har därmed gjort mål i samtliga mästerskap han spelat i.

Cristiano Ronaldo har, som vanligt, varit en av fotbollsvärldens mest omskrivne person på senare tid – men av helt fel anledningar.

Efter att först ha anklagats för våldtäkt och därefter åtalats för skattebrott, har den senaste veckans skriverier handlat om att den 32-årige målkungen ska vara på väg bort från Real Madrid.

Mål i samtliga mästerskap

Om kaoset vid sidan av planen påverkar hans prestationer på den? I alla fall inte i Confederations Cup-matchen mot Ryssland.

Det dröjde bara åtta minuter för Cristiano Ronaldo att skriva in sig i målprotokollet då han mötte Raphael Guerreiros inlägg med en perfekt avvägd nick fram till 1-0.

Målet var Ronaldos 32:a på lika många matcher under kalenderåret 2017. Dessutom innebär det att han nu gjort mål i samtliga mästerskap han spelat i; EM (2004, 2008, 2012 och 2016), OS (2004), VM (2006, 2010 och 2014) och alltså Confederations Cup (2017).

Toppar gruppen

Målet blev matchens enda och segern var Portugals första i mästerskapet, efter att ha spelat 2-2 i premiären mot Mexiko.

– Vi visste att det skulle bli en extremt svår match, men med publikens stöd i ryggen hittade vi ett sätta att vinna och jag är väldigt glad för segern. Nu har vi fyra poäng på två matcher och är på god väg mot avancemang, säger Ronaldo enligt portugisiska A Bola.

Han fortsätter:

– Vi har ett ungt lag och en duktig tränare. Det är ingen tillfällighet att vi är regerande europamästare.

Senare under onsdagskvällen slog Mexiko Nya Zeeland med 2–1 och återtog ledningen i gruppen i kraft av bättre målskillnad.

ARTIKELN HANDLAR OM