”De kommer att göra allt som står i deras makt”

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
FOTBOLL

ARNHEM. Skador, avstängningar och utslagna ur EM.

Italien är svåranalyserat.

– Jag tror att de vill avsluta hedersamt. De kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna, säger Thomas Dennerby, som har bevakat Italien.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sverige har möjlighet att vinna gruppen efter 0-0 mot Tyskland och 2-0 mot Ryssland. I sista gruppspelsmatchen väntar Italien, som står på noll poäng. Laget är utslaget och har även skador och avstängningar på flera spelare, bland annat stjärnan Ilaria Mauro.

– Det är ganska svårt att klura ut en startelva just nu, säger Thomas Dennerby, som har scoutat Italien åt Sverige.

”Ganska unikt”

Den positionen som har byts mest i det italienska laget på slutet är oväntat målvaktsposten. Förbundskapten Antonio Cabrini har skiftat friskt.

– De har bytt målvakt fem matcher i rad. Det är inte så att man har gått runt på en eller två - utan det är fem målvakter på fem matcher. Det är ganska unikt. Fortsätter man den trenden ska Schroffenegger stå mot Sverige, säger Dennerby.

Det var förvånande att Italien föll mot Ryssland, men det var också överraskande att Italien stod upp bra mot Tyskland. Förbundskaptenen Cabrini ska sluta efter EM och även Melania Gabbiadini har meddelat att hon har gjort sitt i landslaget.

”De vill avsluta hedersamt”

Italien är utslagna, men Thomas Dennerby förväntar sig ett heltaggat italienskt lag.

– Jag tror att de vill avsluta hedersamt. Cabrini har pratat mycket om att göra en fin match för Gabbiadinis skull. Det här är ingen match som de struntar i. Jag tror att de kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna den här matchen, säger Dennerby.

Enligt scouten kommer Italien att försvara sig i en 4-1-4-1-uppställning och anfalla med en 4-3-3-uppställning.

Vad ska Sverige se upp med?

– Kantspelet. De skapar mycket målchanser från inkast, frispark och hörnor. De har inte så mycket kreativa centrala anfall. De kommer nog spela längre bollar mot Girelli, och försöka vinna boll högt upp.

Tisdag 20.45 är det avspark.