Robertsons skadeuppdatering – en ligamentskada

Publicerad 2021-08-09

Andrew Robertson skadade sig i Liverpools träningsmatch på söndagen.

På Instagram tackar han för stödet och ger en uppdateringen kring hur det är med honom.

”Det är inte särskilt stort men det är en ligamentskada som måste få läka”, skriver han.

Följ ämnen

Det var när Andrew Robertson försökte täcka ut en boll till hörna som olyckan var framme. Alex Berenguer i Athletic Bilbao ville sno åt sig bollen och slå ett inlägg. Istället får han in en ordentlig träff på Robertsons ben.

Det var direkt tydligt att han hade väldigt ont och att Premier League-premiären var i fara. Liverpool hade ingen uppdatering att ge under kvällen efter matchen, utan meddelade endast att Robertson skulle undersökas under måndagen.

Hoppar på kryckor

Nu har vänsterbacken själv gett en uppdatering på läget. Skadan ska inte vara allt för allvarlig, men det rör sig om en ligamentskada.

”Tack för alla snälla meddelanden och allt stöd. Det är ingen mening med att gissa hur lång tid detta tar, mer än att jag kan säga att jag kommer jobba hårt varje dag för att kunna hjälpa laget så snart som möjligt”, skriver han på Instagram. På bilden hoppar Robertson på kryckor och har en ställning på sitt ben.

Han avslutar med att önska Liverpool i kvällens match, som är genrep inför den stundande säsongen. Första Premier League-matchen för i år är mot Norwich City på lördag.

Följ ämnen i artikeln