Djurgårdens IF Fotboll

Ademi revanschsugen efter tunga fjolåret

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Målskytt i årets första match – efter ett fjolår som inte blev som önskat.

Nu hoppas Albion Ademi hitta rätt, både på och utanför planen, i Djurgården.

– Jag har jobbat hårt under offseason, säger yttern.

En av många spelare som vill bevisa sig under den numer startade försäsongen.

Albion Ademi värvades inför 2021 års allsvenska säsong med stora förhoppningar på sina axlar.

Det blev dock ingen vidare debutsäsong i Stockholm, med noll starter, åtta inhopp och noll allsvenska mål på kontot. Desto fler småskavanker och bekymmer.

Med det i åtanke var det sannolikt extra skönt för finländaren att 2022 fick en drömstart.

22-åringen inledde målskyttet med en välriktad nick, i det som blev en komfortabel 3–0-seger i försäsongspremiären mot Västerås SK.

– Viktigt att få göra mål och att spela bra. Att få visa tränarna att jag är redo att spela mer än ifjol. Självklart måste jag hålla mig frisk också, och fortsätta jobba hårt, säger yttern.

Äter och sover bättre

Han medger dock att matchformen inte är hundra efter uppehållet – vilket i och för sig gällde samtliga spelare på planen på Tele2 arena.

– Det är inte perfekt. Men vi är på väg. Vi började ju precis och det tar ett tag att hitta rätt. Jag vet att jag kan göra det bättre.

Den vetskapen har också den tekniske yttern tagit med sig in i jul och nyårsledigheten som varit.

– Jag har jobbat hårt under offseason. Ätit bra, sovit bra. Alla små detaljer jag kanske inte gjorde ifjol, säger Ademi och förtydligar:

– Eller jag skulle inte säga att jag inte gjorde det då. Men jag gör de sakerna bättre nu. Ser till att sova 8–9 timmar per natt och äter proffsig mat.

Adam Bergmark Wiberg.

Bergmark Wiberg: ”Det är alltid press”

Albion Ademi är långt ifrån den enda som verkligen vill bevisa saker under försäsongen. För Adam Bergmark Wiberg, 24, så är den uttalade målsättningen att slå sig in i Djurgårdstruppen efter utlåningen till Falkenberg.

Mot Västerås fick han starta på topp.

– Det klart det alltid är kul att spela, säger anfallaren.

Känner du en extra press att leverera under försäsongen för att slå dig in i laget?

– Oavsett om jag är på lån eller i Djurgården så tar jag det inte lugnare. Jag ger alltid hundra procent och det är alltid press oavsett var man är.

Elias Andersson.

”Varje träning och varje match”

Mittfältaren Elias Andersson, en annan låneåterkommande spelare som fick chansen under lördagen, känner heller ingen extra press.

– Det skulle jag inte säga. Sen så vet jag hur mittfältet presterade 2021. De gjorde en jättesäsong. Jag ska bara komma hit och göra det jag är bra på. Sen är det upp till ”Kim och Tolle”. Nu ska jag bara köra försäsong och verkligen visa vem jag är och vad jag går för.

Och visst drar Djurgårdstränarna slutsatser även från försäsongsdrabbningar i januari.

– Varje träning och varje match är en möjlighet att visa upp sig. Det här var ett utmärkt tillfälle att visa att man vill vara med, säger Thomas Lagerlöf.

Publisert:

LÄS VIDARE

DIF-nyförvärven hyllas stort: ”Är superbra!”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Fotboll