Xhakas nya hjärnsläpp – blev utvisad igen

Uppdaterad 2022-01-14 | Publicerad 2022-01-13

Granit Xhaka fortsätter att dra på sig röda kort.

I Ligacupsemifinalen mot Liverpool blev schweizaren utvisad för femte gången i Arsenaltröjan.

Men Arsenal lyckades hålla ut och fick 0–0 på Anfield.

Följ ämnen
Liverpool FC

24 minuter in i den första Ligacupsemifinalen mellan Liverpool och Arsenal drog Granit Xhaka på sig ett rött kort efter ha sparkat ner Diogo Jota.

Det röda kortet är Xhakas femte röda i Arsenaltröjan sedan han kom till Londonklubben för fem år sedan.

– Xhaka gör vad Xhaka gör. Han gör en asurd tackling när Jota fortfarande har mycket kvar att göra. Det är ingen tvekan om att det är ett rött kort, säger Jamie Carragher, expert på Sky Sports.

Dragit på sig flest röda

Enligt statistikkontot Opta Joe är schweizaren den spelare i Premier League som har dragit på sig flest röda kort under den tidsperioden.

”Jag vill be om ursäkt till alla. Jag är så stolt över mitt lag och den kämparanda de visade för att hålla nollan”, skriver Xhaka på Instagram.

Slutade mållöst

Men trots att Liverpool hade en man mer så verkade avsaknaden av Mohamed Salah och Sadio Mane vara stor då man hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser.

På slutet satte man in ett hårt tryck men bollen ville inte in i mål och matchen slutade 0–0 . Returen lagen emellan spelas nästa torsdag.

– Jag är väldigt stolt över vad spelarna åstadkom på en extremt tuff arena mot ett fantastiskt lag och med tio man, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.