Serie A

Stjärna saknas på grund av mental ohälsa

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Atalantas Josip Ilicic har tidigare haft problem med sin psykiska hälsa.

33-åringen har inte spelat fotboll sedan 9 januari på grund av nya utmaningar med det mentala tillståndet.

– Jag kan bara säga att vi alltid kommer vara nära honom, säger Atalantas tränare Gian Piero Gasperini till Sky Sports Italia.

Sommaren 2020 tog Atalantas anfallare en paus från fotbollen på grund av personliga problem, men var tillbaka efter ett par månader. Anledningen uppgavs då vara 33-åringens kamp mot depression, vilket nu återigen är orsaken till hans frånvaro i klubben.

Ilicic har inte spelat en match sedan den 9 januari - nu bekräftar Atalantas tränare Gian Piero Gasperini att det rör sig om mentala problem.

– Det är aldrig enkelt för mig att prata om en situation som den här, för det är väldigt personligt. Jag kan bara säga att vi alltid kommer vara nära honom, säger Gasperini till Sky Sport Italia och fortsätter:

– Jag kan säga att Josip är en väldigt normal, positiv person, men insidan av våra sinnen är som en djungel. Det är tufft för psykiatriker att reda ut vad som pågår, och ännu för mer för oss. Jag hoppas bara att Josip kan återvända.

Om Ilicic överhuvudtaget kan fortsätta spela fotboll på elitnivå fortsätter vara oklart. Gasperini säger att klubben kommer fortsätta stötta honom odelat i den mentala kampen, men kring den sportsliga framtiden finns inget tydligt svar.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

LÄS VIDARE

TV: 60 minuter bara om Mjällby AIF med Brännström

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Atalanta

Fotboll

Psykisk hälsa