Lindahl fortsätter i svenska landslaget

Kan vara med i nästa landskamp

Hedvig Lindahl, 38, tänker inte sluta i landslaget.

Målvaktsstjärnan har gjort sig tillgänglig till nästa landskamp.

– Jag är uttagningsbar, säger hon i P4 Extra.

Hedvig Lindahl var återigen en nyckelspelare när Sverige tog sig till final i Tokyo-OS. Efter finalförlusten mot Kanada kunde hon inte ge något besked om sin framtid.

Det kan hon nu – om än ett kortsiktigt sådant.

Till P4 Extra berättar Lindahl att hon precis haft ett samtal med förbundskapten Peter Gerhardsson och gjort sig själv uttagningsbar till nästa samling – VM-kvalmatcherna mot Slovakien och Georgien.

”Kan inte ge svar”

Därefter är det desto mer ovisst.

– Om jag kunde sia om framtiden så skulle jag ge ett svar redan nu, men jag kan inte det. Det jag kan säga är att jag precis nu pratade med Peter och sa att jag är uttagningsbar till nästa landskamp om han vill ta ut mig. Där är fokuset nu, säger Lindahl.

Truppen tas ut på tisdag (7 september).

Ett år kvar i ”Atleti”

Hedvig Lindahl har ett år kvar på kontraktet med klubblaget Atlético Madrid.

– Det är mitt långsiktiga fokus, att leverera under det året. Sedan har jag ingen aning om jag skriver ett nytt kontrakt där eller någon annanstans. Jag vet inte. Jag har ingen aning faktiskt, säger hon.

Så sent som för några dagar sedan gav Nilla Fischer – som missade OS för att bli mamma för andra gången – besked om att hon planerar att fortsätter i landslaget.

Fischer sa att hon drömmer om EM 2022.

Sportbladet har sökt Peter Gerhardsson. Pressansvarige Fredrik Madestam hälsar att förbundskaptenen inte vill uttala sig förrän vid trupputtagningen på tisdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.