Norsk stortalang klar för Elfsborg

Oscar Aga.
Oscar Aga.

En av norsk fotbolls största talanger har valt Elfsborg.

20-årige Oscar Aga lämnar Grorud och den norska andradivisionen för spel i Borås kommande säsong, kan Sportbladet berätta.

Talangen har skrivit på ett långtidskontrakt.

Följ ämnen i artikeln

Det var norska Nettavisen som var först med uppgifterna om att Oscar Aga och Elfsborg var i förhandlingar om en övergång till allsvenskan.

Nu kan Sportbladet berätta att en överenskommelse är på plats - 20-åringen är överens med Elfsborg om ett långtidskontrakt, vilket klubben bekräftade senare på torsdagen.

Avtalet sträcker sig över 2025.

– Det känns väldigt bra måste jag säga. Det blir ett stort steg i min karriär och att få flytta utomlands är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Att dessutom få spela i allsvenskan är något som för mig känns oerhört spännande, säger Aga i en kommentar på klubbens hemsida.

Manager Jimmy Thelin:

– Oscar är en intensiv och hårt arbetande spelare, lojal i sitt spel utan boll, med bra placeringsförmåga som gör att han ofta kommer till avslut. Vi ser detta som en långsiktig värvning och vi tror att Oscar kommer passa in väldigt bra både som karaktär och spelare i IF Elfsborg, säger han.

Elfsborg betalar cirka två miljoner kronor för norrmannen, plus bonusar.

Aga en av Norges största talanger

Oscar Aga, som gjort succé i den norska andradivisionen med sina 16 mål på lika många matcher i Grorud, samma klubb som Djurgårdens Leo Cornic kom ifrån, anses vara en av landets största talanger och har blommat ut ordentligt den här säsongen.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Aga lockat till sig intresse från många skandinaviska och europeiska klubbar, men uttryckligen velat gå till Elfsborg i den stora konkurrensen.

20-åringen ansluter till boråsarna i vinter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.