Everton-hjälten till Carragher: ”Tvätta munnen”

Publicerad 2022-05-20

Richarlison har ”ingen respekt” för Jamie Carragher, Patrick Vieira utreds efter Evertons planstormning och glädjebesked för Man City inför söndagens avgörande.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS FÖRSVAR

Frank Lampard ställde sig helt neutral till planstormningen efter Evertons seger mot Crystal Palace. Tränaren försvarade även delvis kollegan Patrick Vieira som på bilder ser ut att sparka en inspringande supporter.

– Jag känner med Patrick eftersom jag inte fick chansen att prata med honom i slutet på grund av hur allt bröt ut. Så klart, han springer 80 yards (ca 73 meter) över planen, förbi många av våra fans, så det är inte lätt. Men jag såg ingen incident, säger Lampard.

– Så länge det görs på rätt sätt tycker jag gladeligen att fansen ska få komma ned på planen och fira. Så länge alla beter sig och vi inte ser liknande scener som häromkvällen (när Sheffield Uniteds Billy Sharp skallades av en Nottingham Forest-anhängare).

Vieira ville själv inte kommentera händelsen. Enligt The Athletic har fotbollförbundet, FA, startat en utredning.

Daily Mails sportetta.

DAGENS SNACKIS

Richarlison pikade Jamie Carragher efter att Everton säkrat nytt Premier League-kontrakt mot Crystal Palace.

Den förre Liverpool-spelaren och experten har vid upprepade tillfällen påtalat att brassen har en tendens att förstärka situationer och skador. I samband med upphämtningen mot Palace (från 0–2 till 3–2) twittrade Carragher:

”Att prata om hur Richarlison faller till marken har ingenting att göra med partiskhet. Varenda Everton match jag gör faller han 3–4 gånger som om han är allvarligt skadad och reser sig sedan bara upp! Det handlar inte om det här med att få en straff eller frispark utan om att låtsas vara skadad när han inte är det.”

Carragher raderade tweeten i fråga men inte innan Richarlison hade svarat i tråden med en gif föreställande sig själv firandes ett mål med pekfingret mot läpparna.

Brassen, som själv blev målskytt mot Palace, kunde sedan inte hålla sig från att twittra själv (närmare 02 under fredagsmorgonen), ett inlägg direkt riktat mot Carragher:

”Tvätta munnen innan du pratar om mig och Everton. Jag har ingen respekt för dig.”

Carraghers svar?

”Jag gillar faktiskt detta, om Twitter hade funnits när jag själv spelade är jag säker på att jag hade gett tillbaka mot experter rätt mycket!”, skrev 44-åringen.

DAGENS ANDRA PLANSTORMNING

Även Swindons tränare Ben Garner menar att hans spelare attackerades av planstormare efter förlusten mot Port Vale. Playoff-matchen i League Two behövde avgöras på straffar och när Ellis Iandolo sköt över för Swindon rusade överlyckliga supportrar in på gräset.

– All form av överfall, fysisk som verbal, säger Garner enligt The Mirror.

Det är första gången sedan 1996 som Port Vale spelar en match på Wembley. I avgörandet nästa söndag ställs klubben mot Mansfield.

DAGENS BESKED

Manchester City kan förstärkas (ännu mer) till söndagens avgörande, rapporterar Daily Mail. Både Kyle Walker och John Stones är tillbaka i träning efter sina skador. Walker har inte spelat sedan uttåget mot Real Madrid i Champions League-semin och Stones tvingades kliva av i dubbelmötets första batalj.

City ställs mot Steven Gerrards Aston Villa i sista omgången samtidigt som Liverpool möter Wolves.