Svaret efter sågningen: ”100 procent bittra”

Hammarby sågade Malmös spel efter finalförlusten.

Cupmästarna tar kritiken med ro.

– Nu ska vi fira, jag tror inte att de kommer fira så mycket i kväll..., säger Felix Beijmo.

Malmö FF vann första cuptiteln på 33 år efter att ha avgjort finalen på straffar. Men Hammarbyspelarna var inte imponerade av svenska mästarnas spel.

– Vi spelade ut Malmö i princip i 90 minuter. Vi fick stora starka Malmö att spela tjongfotboll. Vi är nöjda med vår insats. Sen vill man att det ska leda till en vinst, sa Gustav Ludwigson till Fotbollskanalen direkt efter matchen och fortsatte:

– Vi sa det där nere (i omklädningsrummet): vi förlorar hellre och spelar så som vi gör än att vinner och spela så som de gör.

I den mixade zonen utvecklade han resonemanget något.

– Vi har haft Milos också. Det finns en idé där de vill lyfta upp på Thelin. Det är deras sätt att anfalla på, det respekterar jag. Det är mer när de bara slår ifrån sig i panik. Det är det vi vill provocera fram och dit vi får dem. På det sättet gör vi en jättebra match, säger han och fortsätter:

– De vet att det funkade ganska bra när de var här senast. Jag tycker inte att de funkade lika bra för dem i dag. De var lite modigare då. Sedan är det svårt att säga att det inte funkade när det blev som det blev.

Felix Beijmo.
Felix Beijmo.

”Ett nytt Malmö vi ser”

Astrit Selmani är också inne på att Malmö inte hade mycket eget spel.

– De gör det de ska göra. De gillar att försvara lågt. Det är ett nytt Malmö vi ser.

Kan du utveckla det?

– Vi är vana vid att de ska föra spelet, de har alltid gjort det. Nu gör de inte det. Det är ett nytt Malmö. Men det är kliniskt, de gör det de ska och vinner.

Ni sa i omklädningsrummet att ni hellre förlorar än att spela som dem?

– De flesta sa det, så var det i dag. Det är kul för dem att de vann en titel på det sättet de gör. Det är fortfarande starkt hur man än gör det.

”Folk minns inte dem som förlorar”

Malmöspelarna är inte speciellt besvärade av Hammarbys uttalanden.

– Jag vinner hellre guld. Jag tror bara att de är bittra. Vi vann matchen välförtjänt och nu ska vi fira. Jag tror inte att de kommer fira så mycket i kväll, säger Felix Beijmo.

Dennis Hadzikadunic är inne på samma spår.

– De är bittra att de inte vann, till hundra procent. De kan den här planen mycket bättre än vi, men de kan föra spelet hur mycket de vill, om du inte gör mål vinner du inte fotbollsmatcher, säger han och fortsätter:

– Vi vet hur vi ska försvara vår box. Vi har haft en liten svacka nu med många spelare borta, men nu känns det som att vi är uppe på hästen igen. Det här hjälper klubben och oss alla att få upp självförtroendet. Folk minns inte dem som förlorar, bara dem som vinner och vi vann den här gången.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.