Succélaget räddade kryss – efter jättetavlan

Värnamo gick mot sin första allsvenska bortaseger.

Då stod Victor Eriksson för en jättebjudning i slutsekunden – och Mjällby kunde kvittera till 1–1.

– Alla har gjort sånt själv och förstår hur det känns, och det känns såklart inte bra, säger lagkamraten Francis de Vries.

Det såg ut att vara klappat och klart. Värnamo trodde att de skulle få fira sin första bortaseger i allsvenskan någonsin.

Men succélaget Mjällby ville annat.

I matchens absolut sista spark kom 1–1-målet genom Herman Johansson. Och det var en ordentlig bjudning från gästernas Victor Eriksson som låg bakom kvitteringen.

Försvararen skulle slå en hemåtpass till egen målvakt, men tillslaget var alltför svagt. Hermansson kunde snappa upp bollen, runda målvakten och rulla in 1–1 till hemmapublikens glädje.

– Sånt händer alla ibland. Vi får bara bita ihop. Vi gör en bra match och krigar för varandra, säger Värnamos Francis de Vries till Discovery plus.

Tröstade lagkamraten

Han var snabbt framme och tröstade sin lagkamrat efter missen.

– Ja, vad säger man i ett sånt läge? ”Vi är med dig, det händer alla och är ingen fara”. Det kommer en match till och fler möjligheter. Alla har gjort sånt själv och förstår hur det känns, och det känns såklart inte bra, säger de Vries.

Nykomlingen Värnamo får därmed vänta på sin första seger på resande fot.

Mjällby är å sin sida fortsatt obesegrat på Strandvallen, efter att ha vunnit de tre inledande matcherna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.