”Jag blir förbannad – säger inte snälla saker”

KALMAR. Sead Haksabanovic känner sig orättvist behandlad av domarna.

Efter torsken mot Kalmar pyrde ilskan..

– Jag får inget med mig. Jag blir förbannad och arg.

Djurgården är ett bottenlag på bortaplan. Åtminstone poängmässigt.

– Bedrövliga siffror, sa Discoverys expert Nordin Gerzic.

Bara hopplösa Helsingborg och Gif Sundsvall är sämre på resande fot den här säsongen. Djurgården har två kryss och två förluster efter matcher mot Mjällby, AIK, Elfsborg och Kalmar.

– Det är tufft att spela borta. Den här gången har vi kunnat träna på gräs innan, men vi möter också en bra motståndare i Kalmar. Saken är att vi måste få med oss åtminstone ett kryss i matcher som den här och mot Mjällby borta. Det är nog inte tillfälligheter att det blir så här, men vi måste jobba hårdare så att vi inte släpper in de här målen, säger Thomas Lagerlöf.

”Vi är inte bra nog”

Djurgården stod för en godkänd insats mot KFF men fick aldrig riktigt grepp om de svårfångade smålänningarna. Det var också Kalmar Lars Saetra som till slut skallade in 1–0 på stopptid efter en totalt sett stark insats från hemmalaget.

– Vi har inte varit tillräckligt bra. Det här ligger helt på oss. Vi tar inte poängen som vi ska. Vi har en jävligt bra moral i gruppen och gör bra insatser, men när det gäller att ta poäng är vi inte bra nog, säger lagkaptenen Magnus Eriksson och fortsätter:

– Fotbollen är brutal i dag. Vi har många bra lägen och kommer till chanser men fotboll handlar om att göra mål. Vi skapar men målen måste komma också, inte minst på bortaplan.

”Det vetefan”

Sead Haksabanovic var dubbelt frustrerad efteråt. Dels för att Djurgården förlorade, dels för att han anser sig orättvist behandlad av domare Adam Ladebäck. I den mixade zonen tog han själv upp saken med Sportbladets utsände.

– Vi har massa marginaler mot oss.

Vilken nivå är du på som spelare just nu?

– Det vetefan. Jag gör en del bra grejer i dag men borde ha gjort ett eller två mål. Men jag får ingenting med mig av domarna. Det är massa situationer där jag ska frispark men inte får den. Sedan vinner jag själv tillbaka bollen på ett bra sätt men då blåser domaren.

”Inte snäll när jag är så arg”

Haksabanovic slår ut med armarna.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Men det här känns inte bra för mig. Jag får ingenting med mig. Jag blir förbannad och försöker snacka med domarna. Okej, jag är kanske inte så snäll eller säger snälla saker när jag är så arg men ändå. Jag försöker aldrig säga något fult till domarna, säger han och uttrycker sin irritation över den bristfälliga kommunikationen:

– Men jag vill bara veta varför jag inte får något med mig. Då blir jag arg såklart. Jag har ingen aning varför det är så.

Haksbanovics korttidskontrakt med Djurgården löper ut inom kort.

Vad vet du om framtiden?

– Absolut ingenting. Jag ska vara här ett tag till, sen får vi se.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.