Skämtade om att vara Levis talesperson – blev kontaktad av Israels fotbollsförbund

Det började som ett skämt om att han skulle vara Jonathan Levis talesperson.

Sedan blev komikern Marcus Thapper kontaktad av Israels fotbollsförbund.

– Ett helt land räknar med dig broder, skrev en av personerna som kontaktade honom.

Det var under en äldre tweet av Jonathan Levi som en scout hade frågat mittfältaren hur man kom i kontakt med honom.

– Snacka med mig bara, jag är Jonathans talesperson, svarade komikern Marcus Thapper på skämt.

Scouten ville ha tag i Jonathan Levis nummer. Han hade insyn i Israels landslag som ville att Norrköpingsspelaren skulle representera dem och skrev därför till Marcus Thapper på Twitter.

Thapper klargjorde sedan att han inte var talesperson för Levi men att han hade mittfältarens nummer och kunde ringa upp honom för att se om det var relevant.

– Då ringde jag Jonathan och sa vad som hade hänt men han sa att han inte kunde spela för Israels landslag. Folk fortsatte att höra av sig till mig. De tog skämtet på allvar, det blev någon slags kampanj mot mig att jag skulle få med honom i Israels landslag som hans talesperson, vilket jag absolut inte är.

Du trodde inte att de skulle ta skämtet på allvar?

– Det står ju ganska tydligt i min Twitterprofil att jag är komiker och poddare, men nu blev det så här. Men jag tänker att som Jonathan Levis agent ser jag det som min uppgift att i alla fall inte hålla på med träningsvägran och sånt utan vi ska sköta det här snyggt, säger han skämtsamt.

”Lite märkligt”

Det var uppenbart att Twitterskämtet hade tagits på allvar av Israels fotbollsförbund.

– Ett helt land räknar med dig broder, skrev bland annat en av personerna som kontaktade Thapper.

Hur kändes det?

– Det är roligt men också lite märkligt får jag säga, men jag kanske löser linan ut och blir agent nu, vi får se.

Jonathan Levi.
Jonathan Levi.

PLUS: Allsvensk panel: ”DET gör Blåvitt till något helt annat”


Marcus Thapper är själv en supporter av IFK Norrköping och driver en podd om klubben. Därav är han bekant med Jonathan Levi som skrattade åt situationen.

– Han verkade tycka det var extremt roligt att jag hamnade i den här situationen. Han garvade åt det och vi har skämtat med varandra offentligt förr så han var väldigt med på att det var ett skämt.

Någon Jonathan Levi till Israels landslag verkar det alltså inte bli, däremot blev Marcus Thapper en rolig historia rikare.

– Det kan jag berätta för mina barnbarn sen om när jag var nära att jobba i Israels fotbollsförbund.

Ingen koppling till Israel

Jonathan Levi själv har ingen koppling till Israel. Han har ett taget efternamn som gjort att Israels fotbollsförbund tror att han har en koppling till landet.

– Jag har ingen koppling till Israel enligt pappa i alla fall, han har kollat upp det. Vi har ett taget efternamn och då de tror att jag kommer därifrån. De har varit på mig i flera år, även israeliska klubbar, säger han.

Däremot fick han ett gott skratt när Marcus Thapper ringde upp och berättade om situationen. Däremot hoppas han hellre på ett samtal från ett annat landslag nästa gång.

– Det var skitkul men jag föredrar att Janne (Andersson, Sveriges förbundskapten) ringer mig istället för israelerna, för jag vill hellre representera Sverige än Israel.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.