Fotboll

Jennifer Kücükaslan om återkomsten i studion: ”Vill inte vara i fokus”

Av: 

Hilda Djupenström

Jennifer Kücükaslan.
Jennifer Kücükaslan.

FOTBOLL

Jennifer Kücükaslan, 32, är i kväll tillbaka i studion efter CL-finalen – där hon stod för en hyllad insats som programledare efter en hel del turbulens.

Men när Premier League nu inleds vill hon rikta blicken mot fotbollen.

– Det är inte min ambition att alla ska tycka att jag är världens bästa programledare, säger hon till Sportbladet.

I kväll drar Premier League igång. För sportjournalisten Jennifer Kücükaslan innebär det också att hon inleder sin tredje säsong som programledare i de svenska sändningarna av den engelska ligafotbollen.

– Första säsongen var jag betydligt mer nervös inför. Då var allt nytt, ovant och läskigt. Nu har jag gjort det här i några år och nerverna är väl inte riktigt där på samma sätt. Men fråga mig minuterna innan sändning så är det en annan sak, säger hon till Sportbladet med timmar kvar till premiären.

”Lämnat alla otrevligheter bakom mig”

Kücükaslan har haft en lång semester sedan det senaste programledaruppdraget – när hon ledde Champions League-finalen i våras efter turbulensen inom Viaplay – där mångårige programledaren Ola Wenström petades från uppdraget på grund av anklagelser kring samarbetssvårigheter med kvinnliga kollegor - och en pågående konflikt sedan Viaplay valt att inte förlänga hans kontrakt.

Kücükaslan fick ett dygn på sig att förbereda sig, och levererade sedan en insats under finalen som hyllades på flera håll.

– Det var tufft, och inte så som någon av oss ville att vår tid i CL skulle avslutas. Men jag har lämnat alla otrevligheter bakom mig, det jag tar med mig är stödet och värmen jag möttes av i det här, säger hon.

”Vill inte vara i fokus”

När hon nu ett par månader senare återvänder in i rollen som programledare, nu med ett större ansvar, för Viaplays Premier League-studio, är det med en annan känsla.

– Det lär inte vara lika starka strålkastare, det är klart att det blir något nytt. Det är min första öppning av Premier League och det finns säkert tittare som undrar vem jag är, säger hon och fortsätter:

– Det är klart att människor kommer reagera på förändringen. Men det är inte min ambition att alla ska titta på mig och tycka att jag är världens bästa programledare. Jag vill helst bara inte vara i fokus, utan att vi kan lyfta spelet och spelarna.

Jennifer Kücükaslan förväntar sig en jämnare PL-säsong, som förhöjs av en närvarande publik och hon hoppas att tittarna ges en nystartskänsla i samband med Viaplays nya och mer digitaliserade studiomiljö. För egen del är kraven högt ställda.

– Det är lite annorlunda. Nu gör jag det här till 100 procent för första gången. Jag har vilat upp mig, läst på, njutit av att titta på fotboll i sommar. Det finns inga ursäkter om det inte skulle gå bra... jag är väldigt laddad.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

SILLY-SPECIAL: 60 min bara om Hammarby IF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Viaplay

Premier League