Svennis: ”De ska inte ringa till mig”

Sven-Göran Eriksson, 74, följer Degerfors kris med förtvivlan.

Men han är inte sugen på att kliva in och hjälpa till.

– Nej, nej , nej. Degerfors ska inte ringa mig, säger ”Svennis” till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

”Pinsamt”, ”horribelt” och ”bland det sämsta jag sett i allsvenskan”.

Ja, domen mot Degerfors från såväl experter som de egna spelarna var stenhård efter 0–6-fiaskot mot Elfsborg på söndagen.

”Svennis” följde eländet från tv-soffan hemma i herrgården i Björkefors och instämmer – det såg inget vidare ut…

– Nej, det kan man ju inte med bästa vilja i världen påstå. Det här var ett riktigt bottennapp, säger den 74-årige tränarlegendaren.

– Elfsborg var å andra sidan väldigt duktiga. De blandade bra teknik och passningsspel med raka bollar in bakom Degerfors backlinje. Men 6–0 ska det inte behöva bli. Det är nattsvart. Inget fungerar.

Inte sugen

”Svennis” är numera verksam inom IF Karlstad som rådgivare och bollplank. Att lämna det uppdraget för att hjälpa Degerfors är inte aktuellt, menar han.

– Nej, jag kan ju inte vara på två ställen samtidigt, säger han med ett skratt.

– Jag tror inte de behöver min hjälp heller. De har såpass bra tränare och det känns som att Patrik Werner (sportchef) & Co har koll på grejerna.

Är din tränarkarriär lagd på hyllan nu?

– Njaa. Kommer det något vettigt så, vem vet! Men det lutar väl inte åt det. Man blir tyvärr inte yngre med åren.

Men om Degerfors ringer…?

– Nej, nej, nej. För de första har de inte ringt mig och det ska de inte göra heller. Herregud. De har ju gjort det makalöst bra sedan de gick upp till allsvenskan. Det är först nu det börjar gå emot, men det gör det ibland i fotboll. Man får bara försöka vända på’t. Inte sitta hemma och gråta. Pang på’t - glöm detta - nästa träning och sedan Sundsvall härnäst. Det kommer bli bättre, säger ”Svennis”.

Övertygad om bättring

Han låter övertygad trots att Degerfors just nu ligger tvärsist i tabellen med noll poäng och 2–16 i målskillnad efter sex spelade matcher.

– Jag litar på tränarna och jag tycker de har såpass många bra spelare och en spelidé som visserligen inte fungerade speciellt bra i dag, men som känns helt rätt. Jag tror de är starka mentalt också. Jag vet att de kommer tillbaka! De måste bara glömma den här matchen nu. Sundsvall nästa. Den matchen blir väldigt viktig, säger Sven-Göran Eriksson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.