Romário historisk i Kalmars seger

Mål i 13 raka allsvenska säsonger.

Det kan Kalmar FF:s Romário stoltsera med efter att han avgjort sent mot IFK Göteborg.

En målsvit som inte har upprepats sedan 1971.

– Jag är glad, för jag är lite gaisare också, säger brasilianaren efter matchen.

Följ ämnen i artikeln

I den första halvleken var det IFK Göteborg som stod för det bättre spelet på ett välfyllt Gamla Ullevi och efter drygt 30 minuter spelat skulle också det första målet komma.

Marcus Berg klackade läckert fram till Tobias Sana som i sin tur serverade Oscar Vilhelmsson i straffområdet. 18-åringen fintade ner målvakten och placerade kyligt in 1–0. En variant som enligt egen utsago var intränad.

Rivstart på andra halvlek

Redan i 49:e minuten slog en annan talang, Carl Gustafsson, till från distans och utjämnade ställningen på Gamla Ullevi, med karriärens första allsvenska mål.

Resultatet såg ut att stå sig, men i 87:e minuten kom segermålet. Bortalagets Romário fick bollen i straffområdet och placerade in 2–1 i nättaket bakom Warner Hahn, som i sekvensen tidigare missat ett utboxning.

– Jag känner mig ansvarig för det andra målet, det gör jag alltid när bollen går in. Det är så det är att vara målvakt. Jag fastnar i en duell och missar bollen halvt, säger Warner Hahn.

”Jag är gaisare”

Romários fullträff innebär att brasilianaren gjort mål i 13 raka säsonger i allsvenskan, vilket inte hänt sedan 1971.

– Jag tror Göteborg är det laget jag gjort flest mål mot. Jag är glad, för jag är lite gaisare också så det är skönt att göra mål och hjälpa Kalmar ta tre poäng, säger han efter matchen.

Efter matchen överöstes 2–1-målskytten med lovord från sin tränare.

– Han är så viktig för oss för han gömmer sig aldrig. Jag tror att han kan göra mål i allsvenskan i några säsonger till. Han är fantastiskt och älskar att spela fotboll. Ibland får jag be honom ta det lite lugnt, då blir han lite besviken.

Trots att brassen har ett utgående kontrakt ser Rydström en fortsättning i Kalmar FF som given.

– Han är en viktig spelare och person för oss. Vi kommer sätta oss ner och börja prata framtid med honom. Vi vill ha kvar honom i föreningen i någon form oavsett vad, han är en nyckelfigur för Kalmar FF.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.