AVSLÖJAR: Cajuste till Reims för 100 miljoner kronor

Transfersagan är över för den här gången.

Nu lämnar Jens Cajuste danska Midtjylland i en storaffär.

Landslagsmittfältaren är klar för franska Reims som värvar 22-åringen för strax över 100 miljoner kronor, erfar Sportbladet.

Det har varit en utdragen process där det under en längre tid har spekulerats i när och för hur mycket Jens Cajuste skulle säljas för från danska storlaget Midtjylland.

Men enligt Sportbladets källor är det nu klart att mittfältaren lämnar den danska ligan sedan tabellettan sänkt det tidigare höga priset på landslagssvensken.

Det blir ändå en stortransfer.

Midtjylland begärde 150–200 miljoner kronor från början för att släppa Cajuste, som har kontrakt till sommaren 2023, men har sedan transfers med bland annat Rennes, Newcastle och Brentford inte blivit av gått med på att sänka priset.

Nu släpper Midjylland Cajuste till franska Reims för cirka tio miljoner euro, över 100 miljoner kronor, erfar Sportbladet.

Rekord för Reims

För Reims, just nu på 14:e plats i Ligue 1, blir det en rekordvärvning.

Reims tidigare största värvning gick på halva summan, 50 miljoner kronor, när man värvade målvakten Predrag Rajkovic från Maccabi Tel Aviv.

Dåvarande doldisen Cajuste värvades från Örgryte i superettan sommaren 2018 och etablerade sig i Midtjylland ett år senare.

På två år har svensken hunnit med att bli dansk mästare, spelat i Champions League, Europa League och etablerat sig i den svenska landslagstruppen med bland annat spel i EM-slutspelet i somras.

Ett par miljoner till Öis

Enligt Sportbladets uppgifter, och även tidigare återgett av Göteborgs-Posten, har Cajustes tidigare klubb Örgryte ingen vidareförsäljningsandel i mittfältaren. Däremot kommer Öis få närmare hälften av solidaritetsersättningen som är 5 procent av totala transfersumman. Det innebär att ett par miljoner kronor kommer trilla in till Göteborgsklubben.

Läkarkontrollen återstår innan Jens Cajuste definitivt är klar för Reims.

Även danska Ekstrabladet har fått uppgifterna om transfern till Reims bekräftade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.