Wangerheim målskytt och skadad i Hammarbys seger

Först gav Ellen Wangerheim Hammarby ledningen borta mot BP.

Sen fick hon lämna Grimsta IP i ambulans.

– Jag börjar nästan gråta själv för det är så jobbigt när man hör det skriket, säger Madelen Janogy.

Följ ämnen i artikeln

Hammarby hade ett jätteläge att ta ledningen borta mot nykomlingarna BP redan i den 17:e minuten. Högerbacken för dagen Adelina Engman hittade in med en boll till Vilde Hasund men BP målvakten Lovisa Koss stod för en läcker benparad.

Tio minuter senare så skulle dock bollen leta sig in bakom Koss.

Courtney Nevins hörna från höger landade in precis framför mål där 17-åriga Wangerheim stod välplacerad.

– Smart. Hon backar in i situationen. Hon är så skicklig och tar den positionen som är farlig. Sen tycker jag det är ett svagt försvarsspel av BP, säger Pär Lagerström i Viaplay.

Utburen på bår

Men bara minuter senare var oturen framme. I en närkamp med BP:s Shannon Woeller fastnade Wangerheim i gräset. Talangen la sig ner direkt och grinade illa.

– Det där är alltid så otroligt jobbigt att se. Jag sa det till någon i laget att jag börjar nästan gråta själv för det är så jobbigt när man hör det skriket. Jättetufft. Jag hoppas att det blir positiva nyheter, säger lagkamraten Madelen Janogy.

Wangerheim fick lämna planen på bår och senare även Grimsta i ambulans.

In i hennes ställe kom Matilda Vinberg som bara behövde fyra minuter på planen innan det stod 2–0 till Hammarby.

Ellen Wangerheim.
Ellen Wangerheim.

Men det var ett omdiskuterat mål. Det blev nämligen först bortdömt, innan domaren till slut ångrade sig.

”Blev lite het där”

Vinberg avlossade ett skott strax utanför straffområdet, assisterande domaren vinkade offside då Emma Jansson fanns inne framför målvakten men bollen nickades av en BP försvarare och in i mål.

– Jag tycker nog det är offside. Emma Jansson stör Koss i det här fallet även om Hammarby inte är på bollen, säger Lagerström.

– Tanken var att det skulle vara ett inlägg, men jag tror den touchar en BP-spelare. Kanske inte det vackraste målet, men ett mål är ett mål, säger Vinberg.

Var du orolig? Domaren dömer ju bort målet först.

– Jag blev lite het där. Och gick fram ganska fort, för jag tyckte inte det var offside. Så det blev rätt beslut till slut.

Trots glädjen över målet och segern tycker Vinberg att det var tråkigt att se Wangerheim lämna planen på bår.

– Man blir såklart väldigt orolig men man försöker ändå vara professionell. Samtidigt tänkte man ju i halvtid, ”var är Ellen?” och man undrade hur hennes status var. Jag hoppas, hoppas verkligen att det inte är så illa, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.