IFK Göteborg vände borta mot Sirius

UPPSALA. IFK Göteborg hamnade i underläge på bortaplan mot Sirius.

Men Kevin Yakob vände matchen och sköt tre poäng till ”Blåvitt” efter att ha ”snott” läget från Hosam Aiesh.

– Han sa att jag skulle släppa den, men där vill man avgöra så det var bara att kliva fram och sätta den, säger Yakob.

Sirius och IFK Göteborg låg på samma poäng i allsvenskan inför dagens match. I den första halvleken i värmen på Studenternas var det hemmalaget som var det bättre laget.

Christian Kouakou hade ett jätteläge efter en kvart, men nickade någon decimeter utanför. Det blev början på ett rejält Siriustryck i några minuter, men ”Blåvitt” höll nollan.

Fram till den 36:e minuten.

PLUS: SILLY-SPECIAL: 60 min bara om IFK Göteborg


Efter ett fint Siriusanfall kunde Christian Kouakou ge hemmalaget ledningen. Edi Sylidufaj chippade in till tidigare ”Blåvitt”-spelaren Patrik Karlsson Lagemyr som sedan frispelade Christian Kouakou som hade öppet mål.

”Dominerade”

Kvitteringen kom fem minuter senare när Gustaf Norlin fick lika öppet mål. Minuten senare hade Kouakou ett nytt jätteläge att ge hemmalaget ledningen på nytt, men Warner Hahn stod för en viktig räddning.

Sirius fortsatte att skapa lägen innan halvtid, men det stod 1–1 i paus.

– Det är surt. Jag tycker vi gör en väldigt bra halvlek, men vi bjuder in dem. Det spelar ingen roll att vi har varit bättre och dominerat, för det står 1–1 på resultattavlan, säger Kouakou till Sportbladet.

Blåvitts supportrar i Uppsala.
Blåvitts supportrar i Uppsala.

Yakob hjälte

Sirius hade det mesta av spelet i inledningen av den andra halvleken, men IFK Göteborg var farligt i omställningsspelet. Det var också efter en kontring som gästerna kunde ta ledningen. Blåvitt kom tre mot två efter en misslyckad och Norling frispelade både Hosam Aiesh och Kevin Yakob. Det var dock Yakob som tog hand om bollen och satte den i mål.

– Han sa att jag skulle släppa den, men där vill man avgöra så det var bara att kliva fram och sätta den, säger Yakob.

Yakob fick begränsat med speltid i inlednings av säsongen, men har startat de senaste matcherna och mot Sirius var det han som blev matchhjälte.

– Jag har jobbat hårt för det här och väntat på min chans och sagt hela tiden att när jag får den så kommer jag att ta den och det har börjat bra, säger Yakob vars kontrakt går ut i december.

– Jag gör mitt bästa varje dag och sedan får vi se vad det leder till.

Hur går snacket med Blåvitt om en förlängning?

– Vi har inlett en dialog, så får vi se.

Hemmalaget jagade en kvittering i slutminuterna och hade mängder av hörnor, men fick aldrig in någon boll och matchen slutade 1–2.

”Blåvitt” klättrar efter segern till sjundeplats i tabellen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.