Sanas avskedshälsning till supportrarna

Publicerad 2022-07-17

Tobias Sana och IFK Göteborg har gått skilda vägar.

Efter den omskrivna intervjun med SVT uttalar sig nu mittfältaren direkt till supportrarna via sitt Instagramkonto.

”Det känns som om några personer bestämt sig för att jag inte passar in och det kommer för alltid göra ont i hjärtat”, skriver Sana bland annat.

Följ ämnen
IFK Göteborg

I halvtidspausen i IFK Göteborgs match mot Kalmar FF tidigare i våras uppstod en diskussion mellan tränaren Mikael Stahre och Tobias Sana.

Vad som egentligen hände är fortfarande inte helt klargjort, även om Sana nyligen berättade sin version i SVT.

Nu riktar sig mittfältaren direkt till Blåvittsupportrarna via ett långt Instagraminlägg där han summerar sin tid i klubben och hur han känner kring hanteringen av avslutet.

”Jag är ledsen och sårad över att det har blivit såhär. Att bli utmålad till något jag inte är sårar mig, men framförallt min familj och det gör ont att se dom må dåligt över vad som hänt. Jag har alltid gett allt för Blåvitt, både på och utanför plan. Alltid med ambitionen att hjälpa föreningen att utvecklas och nå framgång tillsammans. När jag kom hem fanns det en öppenhet och en inkluderande miljö vilket gjorde mig otroligt glad och stolt. Så känns det inte nu.”, skriver Sana bland annat och fortsätter:

”Om man inte får vara självkritisk med ambitionen att bli bättre både individuellt och gentemot laget efter dåliga prestationer blir laget aldrig bättre. Jag ångrar mitt beteende mot min tränare i halvtid och det har jag bett om ursäkt för. Men vad som hände därefter med avstängning, avskedande och en kommunikation som jag inte fick vara en del av var tvärtemot allt IFK Göteborg står för.”

”Ingen kan anklaga mig för att inte ha kamratskap”

Den kvarstående känslan är tydlig.

”Men det känns som några personer bestämt sig för att jag inte passar in och det kommer för alltid göra ont i hjärtat.”

Sana avslutar:

”Jag har fått mycket stöd och kärlek från er supportrar, från mina lagkamrater och personal på Kamratgården. Ingen kan anklaga mig för att inte ha passion för sporten och Blåvitt, att inte vara professionell dag ut och dag in varje timme om dygnet, och ingen kan anklaga mig för att inte ha kamratskap - ett ord och ett förhållningssätt jag blivit uppfostrad med och något som betyder allt för mig.”