Sverige är ute efter revansch: Planen är klar

Svenska landslaget är ute efter revansch för nederlaget i Aten.

Det finns en plan och Emil Forsberg är redo för ett taktiskt rävspel om Sverige tar ledningen.

– Det gäller att göra det på ett smart sätt, men alla vet om hur de ska förhålla sig för att fördriva lite, säger mittfältaren.

Backar vi bandet en månad till bortamötet i Aten var det väldigt besvikna, irriterade miner i det svenska landslaget.

Förlusten mot Grekland i VM-kvalet (1-2) sved hårt och ger bränsle inför returmötet på hemmaplan.

– Det är klart att man vill spela match för revansch, säger Victor Nilsson Lindelöf, lagkapten.

Ska man komma ihåg den eller ska man glömma bort den matchen?

– Jag tycker absolut att man ska komma ihåg den, helst hur alla kände efter matchen. Jag sa det till grabbarna då också, kom ihåg den här känslan så vi kan ta med den till nästa match. Man ska ta lärdom och gå vidare, men man ska lite i bakhuvudet ha känslan efter förra matchen. Det är en mix av båda, så tänker jag, säger han.

”Vi gav väl mycket ytor”

Mittfältaren Emil Forsberg betonade efter bortamatchen mot Grekland i VM-kvalet att Sverige var för passivt och det ska inte hända igen.

– Vi gav väl mycket ytor till dom, vi fick jobba för mycket i sidled och bakåt, ta mycket löpningar och då blir det jobbigt. Vi får inte ge dem för mycket boll. Det viktiga är att vi är aggressiva, att vi sätter hög press, att vi vinner boll, att vi vinner närkamper. Gör vi det har vi goda chanser, säger Emil Forsberg.

– Vi har tittat på klipp och skapat oss en bild av hur vi vill göra. Det handlar om att ta tag i matchen och göra den till vår match, betonar han.

”De fick oss att bli frustrerade”

Det finns en annan faktor som kan avgöra. Emil Forsberg låter sig här inspireras av det grekiska motståndet och pekar på mittbacken Giorgos Tzavellas agerande i förra mötet.

– Jag tycker att han gjorde det fantastiskt nere i Aten med att fördriva tid och skapa frustration, där var han erfaren. Förhoppningsvis kan vi göra mål snabbt och spela på vår erfarenhet, som de gjorde det sist i Aten. De fick oss att bli frustrerade och lyckades på något sätta att få domaren att inte lägga till (tid). Förhoppningsvis kan vi göra mål här och spela på vår erfarenhet.

Vem är slugast i svenska laget?

– Kanske Robin (Olsen)..? Vi har några stycken men det gäller att göra det på ett smart sätt, alla vet om hur de ska förhålla sig för att fördriva lite. De tog det till en extrem nivå nere i Aten, men vi får göra det på vårt sätt. Men först och främst måste vi göra mål, säger Emil Forsberg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.