Efter tränarrockaden – Rubensson: ”Respekterar det fullt ut”

Rosengård har redan säkrat guldet med två omgångar kvar.

I dag fick Häckens tränare Mats Gren lämna och Robert Vilahamn tar över.

– Jag respekterar det fullt ut, säger Elin Rubensson, 28.

I söndags säkrade Rosengård guldet i damallsvenskan, med två omgångar kvar att spela.

De regerande mästarna Häcken lyckades därmed inte försvara guldet från i fjol.

Och i dag meddelade klubben att tränaren Mats Gren får lämna Häcken omedelbart.

– Jag vet själv inte så mycket mer än vad ni vet. Men det är ett beslut som klubben har tagit och jag respekterar det fullt ut, säger Häckens landslagsmittfältare Elin Rubensson.

– Det är klart att man blir lite förvånad. Han hade utgående kontrakt och nu har de valt att bryta det lite tidigare. Mer än så vet jag kan jag inte säga.

Häcken meddelade senare under fredagen att ersättaren blir assisterande tränaren Robert Vilahamn. Men att spelartruppen skulle ha saknat förtroende för Mats Gren slår Rubensson ned.

– Vi har haft jättebra förtroende för Mats hela tiden. Vi har haft två fina år med bra resultat. Vi har tagit oss ut i Europa, vi har vunnit ligan, vi har vunnit cupen. Så vi har haft väldigt bra år med honom. 

”Det kanske är rätt beslut, det får vi se”

Det har gått lite knackigt de senaste omgångarna – hur har det varit i gruppen och kan det ha påverkat att Gren fått lämna?

– Det vet jag faktiskt inte om det har påverkat. Men vi har haft en lite tuffare period. Vi behöver väl få in lite ny energi just nu i detta skedet. Så det kanske är rätt beslut, det får vi se. 

– Vi har ju varit inne i en svacka nu, det har vi. Det har varit lite energilöst och varför det har blivit så vet jag inte. Det har varit mycket och tuffa matcher. Men det blir så ibland, jag tror att alla lag har varit där. Det gäller bara att ta sig upp igen. 

Ni har några viktiga Champions League-matcher mot Benfica – vad tror du att det här tränarskiftet kan betyda för er till det?

– Jag tror att det kommer ge oss lite ny energi. Det är två väldigt viktiga matcher nu på rad mot Benfica. Vi vill gå in och göra allt vi kan för att vinna. Jag hoppas att vi kommer upp på hästen igen och att vi kommer in på rätt väg.

Hur har stämningen varit i gruppen?

– Jag tycker att vi har hållit det uppe bra. Sen är det klart att det alltid är tungt när man kommer in i en sådan här period som lag. Men vi har pratat mycket om det och har gjort allt vi kan för att komma upp igen. 

Vet du någonting ni hade kunnat göra annorlunda?

– Nej. Det tycker jag faktiskt inte. Vi har slitit och kämpat. Sen kan man inte alltid sätta fingret på varför man hamnar i de här svackorna. Det är sådan fotbollen är. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.