Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg är tillbaka i expertstolen

Av: 

Simon Eld

FOTBOLL

Den tidigare landslagsprofilen är tillbaka i rutan.

Fredrik Ljungberg blir expert i Viaplays fotbollsstudio.

– Jag brinner verkligen för att diskutera och analysera fotboll, säger Ljungberg i ett pressmeddelande på fredagen.

Fredrik Ljungberg är en av de mest meriterade och dekorerade svenska fotbollspelarna. Nu gör han comeback i Viaplays fotbollsstudio.

Ljungberg har tidigare gjort flera framträdanden i Viaplays tv-sändningar för att diskutera Premier League. Efter en kort sejour som tillfällig tränare för sin tidigare klubb Arsenal är det nu dags att ta plats i expertstolen igen.

Nordic Entertainment Group skriver i ett pressmeddelande på fredagen att fotbollsprofilen gör comeback som expert.

– Det känns bra att vara tillbaka på NENT Group, inte minst som det var så roligt och utmanande förra gången. Jag är ju väl insatt i Premier League, inte minst efter min tid som coach, säger Ljungberg som spelade hela 216 matcher för Arsenal, och förra sommaren avslutade en tränarsejour i klubben, säger Ljungberg.

Ny satsning på herrlandslaget

Den tidigare guldbollsvinnaren ska även ingå i företagets nya satsning på herrlandslaget. Utöver Premier League har NENT-group nu även rättigheter till UEFA Nations League och kvalen till EM 2024 och VM 2026.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att vara tillbaka i Viaplays sändningar, och få jobba med både Premier League och landslaget. Jag brinner verkligen för att diskutera och analysera fotboll, säger Ljungberg.

– Jag var en del av svenska landslaget under väldigt lång tid, och det ska bli spännande att följa hur laget utvecklas den närmaste framtiden.

Den nu 44-årige svensken är inte bara en fotbollsprofil i Sverige. Under sina år i England och Arsenal var han med och vann två ligaguld och tre FA cup-titlar. Efter säsongen 2001/02 blev han även utsedd till Premier Leagues bästa spelare. Men det som slog fast ikonstatusen i Arsenal var säsongen 2003/04. Han var då nyckelspelare i det lag som gick obesegrat genom hela ligasäsongen.

Fredrik Ljungberg har även vid två tillfällen (2002, 2006) tagit emot guldbollen som delas ut till Sverige bästa fotbollsspelare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Fredrik Ljungberg var tidigare expert i Viaplays fotbollsstudio
Publisert:

LÄS VIDARE

Goitom: Otieno är bra nog för Premier League

Elanga med i Uniteds Premier League-trupp

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Ljungberg

Viaplay

Premier League

Herrlandslaget i fotboll

Fotboll