Dömde ut Lagerbäck – nu har han ändrat sig

Norrmännen jublar över nyheten

avMichael Wagner, Patrik Brenning

I EM dömde Nils Arne Eggen ut Lars Lagerbäcks fotbollsfilosofi.

När svensken nu oväntat presenterats som norsk förbundskapten har tränarlegendaren plötsligt ändrat sig.

– Det är ett förnuftigt val, säger Eggen.

Europa häpnade över Islands framfart i förra sommarens EM och efter skrällsegern mot England stod gratulanterna till Lars Lagerbäck på kö. Men inte Nils Arne Eggen.

”Inte imponerad”

– Jag är imponerad över att de kommit så långt men inte över sättet Island spelar fotboll på. De är bra på att försvara sig och kontra men de spelar inte bra fotboll enligt min mening, sa den norske tränardemomen till Dagbladet.

Men efter att Lagerbäck på onsdagen presenterats som ny norsk förbundskapten är tongångarna från Eggen, som vunnit 15 norska ligatitlar med Rosenborg, plötsligt väldigt annorlunda.

Foto: TT
Nils Arne Eggen dömde ut Lars Lagerbäck.

”Det kan gå bra”

– Han har erfarenhet och är bra på att få ut det bästa av laget. Det är få landskamper på ett år och det är resultaten som avgör men jag tror att det här kan gå bra. Det är ett förnuftigt val, säger Eggen nu till Dagbladet.

Reaktionerna i Norge på tillsättandet av Lagerbäck är också genomgående positiva.

– Ett strålande val. Jag kan bara gratulera, säger Jahn Ivar ”Mini” Jakobsen, med 65 landskamper för Norge på meritlistan.

Spelare: ”Helt rätt person”

Pål André Helland, 27, mittfältare, Rosenborg, är mycket nöjd med valet.

– Lagerbäck känns som ett mycket intressant val. Det är en tränare med mycket tydligt resultatfokus. Vi behöver en tydlig plan som hela den norska truppen kan ställa sig bakom. Lagerbäck är nog helt rätt person för det. Det känns som ett positivt val för oss, säger han till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Lagerbäck har visat att han kan uträtta stora ting med ett begränsat spelarmaterial. Vi måste erkänna att vi inte har världens bästa landslag och nu måste vi vinna alla återstående matcherna i kvalet, utom kanske Tyskland borta, för att ha en chans att nå VM.

ARTIKELN HANDLAR OM