Hysén efter hattricket: "Jag är bättre tränad"

Foto: BILDBYRÅN
Tobias Hysén var glödhet mot norska Sandefjord.
FOTBOLL

GÖTEBORG. En skyttekung är tillbaka.

Tobias Hysén svarade för ett hattrick i IFK Göteborgs 3–1-seger mot norska Sandefjord.

– Jag är bättre tränad nu, säger anfallaren.

Tobias Hysén hade ingen glimrande höstsäsong med IFK Göteborg 2016. Anfallaren tappade sin plats i startelvan och formen svek.

34-åringen startade inte heller i 0–1-förlusten i träningsmatchspremiären mot Sarpsborg i helgen.

Men i onsdagens match mot nykomlingen i norska Tippeligan, Sandefjord, var Hysén tillbaka i Blåvitts startelva.

Hyséns show

Efter att de norska gästerna gjort 1–0 (14) genom Flamur Kastrati handlade mycket i fortsättningen om Tobias Hysén – och ett patenterat blåvitt djupledsspel.

Hysén pekade var han ville ha bollen, tog löpningen och Emil Salomonsson spelade fram. 1–1 (18) satt mellan benen på norrmännens målvakt.

Vid 2–1 (23) var det Scott Jamieson som hittade snabbe Hysén som inte gjorde något misstag helt frispelad.

Efter många byten i paus gick tempot ned något i delar av den andra halvleken, men IFK Göteborg – och Hysén – bjöd på ännu ett vackert omställningsmål.

Bra samarbete

Den här gången stod Lawson Sabah, Elias Omarsson för förarbetet innan Martin Smedberg Dalence med ett direktpass frispelade Tobias Hysén till 3–1 (69) och ett hattrick för anfallaren. Två av målen kom dessutom med högerfoten.

Efter matchen sa Hysén:

– Jag kanske skulle gjort ett mål till om jag hade haft lite bättre koordination på ett av inspelen från Smedberg. Men man ska kanske inte gapa över för mycket så här tidigt på säsongen.

Är du bättre tränad nu jämfört med i höstas?

– Ja, det är jag definitivt. Dels för att jag är mitt uppe i försäsong och har kört på bra, men även för att jag fått december och januari som jag inte fick förra året. Det är skillnad när jag har fått den kollektiva träningen med laget.

”Behöver inte vara så snabb...”

– Jag vet att jag kommer bli bättre och bättre tränad också. Om jag blir snabbare vet jag inte. Man behöver inte vara så j-a snabb om man springer före alla andra…säger Hysén med ett leende.

Om det mesta var uppåt för IFK Göteborg efter 3–1-segern efter en blek insats och 0–1-förlust för några dagar sedan så drabbades även Blåvitt av ett bakslag.

Nyförvärvet Abdul Razak, som inlett matchen bra med ett intressant samarbete med Mads Albaek, fick hjälpas av planen med rejäla smärtor från ena ljumsken efter 35 minuters spel.

Ingen vanlig träning för Razak

– Det gör ont nu och vi ska undersöka det ytterligare. Förhoppningsvis tar det inte mer än en vecka, tio dagar. Jag är inte jätteorolig, säger Razak.

Skadan kommer dock olyckligt för IFK Göteborg som under torsdagen flyger till Dubai för träningsläger och matcher mot Bröndby och AIK.

– Razak åker med men risken är att han inte kan vara med och träna med laget större delen av lägret. Det är olyckligt när vi ska spela ihop laget, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM