Thea, åtta år: Jag vill tacka Robin

Hör av sig efter landskampen: Frös så himla mycket

FOTBOLL

”Det var ingen stor sak”, tyckte Robin Olsen om gesten när han lånade ut sin jacka till den stackars iskalla maskoten i hällande regn och sexgradig kyla innan lördagens VM-kvalmatch mot Luxemburg på Friends Arena.

Men det tyckte Thea Forsberg, åtta år.

– Jag vill bara tacka dig för att du lånade ut din tröja till mig på matchen i lördags när jag frös så himla mycket, hälsar Thea nu till sin nya landslagsidol.

Maskoten Theas hälsning efter Olsens fina gest 00:15

Efter att Sportbladet skrivit om händelsen innan 8-0-segern på ett fullsatt Friends Arena hörde Theas pappa Patrik av sig. Han ville tacka Robin Olsen för hjälpen när landslagsmålvakten hängde sin överdragsjacka över axlarna på hans åttaåriga dotter som tvingades stå i shorts och t-shirt i regnet och den sexgradiga kylan.

”Blev nervös när hon såg allt folk”

Nu har Thea själv, till vardags i Ulvåkers IF:s F08-lag, en hälsning till landslagsmålvakten.

– Hej Robin! Mitt namn är Thea Forsberg. Jag vill bara tacka dig för att du lånade ut din tröja till mig på matchen i lördags när jag frös så himla mycket. Det var jätteroligt att gå ut med dig. Kramar från mig, Thea.

Pappa Patrik var själv på plats på arenan men uppfattade aldrig vad som skedde. Det var först efteråt, när dottern själv berättade, som han insåg vad som hade hänt på innerplanen inför de dryga 50 000 åskådarna.

– När de gick ut frågade Robin om hon frös men hon nickade bara, det var väl någon kombination av att hon frös men också var ganska nervös. Hon sa själv att hon blev nervös över att gå in på planen när hon såg hur mycket folk det var, säger Patrik Forsberg.

1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Jag tyckte synd om henne”

Robin Olsen förstod ändå och hängde alltså sin landslagsjacka över Theas axlar.

– Jag tyckte synd om henne, hon stod och darrade och jag skulle bara ha jackan några minuter till så det var ingen stor sak, sa Olsen till Sportbladet efter matchen.

Men när Thea sedan skulle springa av planen igen uppstod ett problem.

– När nationalsången var slut så vände hon sig mot Robin och frågade om han ville ha tillbaka jackan och som jag tolkade det sa Robin då att ”nej, du kan ta den”, klappade henne på axeln och lät den hänga kvar. Men den var bara hängd över axlarna och när de hade tränat på allt tidigare under dagen hade det varit väldigt viktigt att alla skulle ta varandra i hand och sedan springa snabbt ut åt sidan så när de gjorde det så tappade hon jackan igen. Sen sprang de iväg, säger pappa Patrik.

Trots den förlorade landslagsjackan var det en sprudlande glad, och då betydligt varmare, Thea som mötte sin pappa efter inmarschen.

– Hon tyckte det var jätteroligt och jag märkte på henne att hon hade väldigt mycket energi och adrenalin i kroppen när jag träffade henne efteråt. Det var en jätterolig och fin upplevelse.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player