”Vi spelade för AC i dag”

Lagkamraterna i Malmö FF hyllade Anders Christiansen

Publicerad 2023-06-05

MALMÖ/STOCKHOLM. Mot Degerfors gick spelarna i MFF ut på planen i tröjor med ”AC” på bröstet.

En hyllning till lagkaptenen vars säsong är över.

– Vi spelade för ”AC” i dag, han är en otrolig människa, säger Niklas Moisander efter 5–0-segern.

Följ ämnen
Malmö FF

Förra veckan kommunicerade Malmö ut att lagkaptenen Anders Christiansen missar resten av säsongen.

Mittfältsstjärnan drabbades av plötslig yrsel och illamående i samband med träning och på sjukhuset undersöktes hjärtat och den 32-årige Malmö FF-kaptenen fick en ICD-dosa, en sorts pacemaker, inopererad.

Att Anders Christiansen fanns i lagkamraternas tankar inför 5–0-segern mot Degerfors rådde det inga tvivel om.

MFF-spelarna tågade inför avspark in på planen klädda i tröjor med ”AC” på bröstet. När spelarna sedan samlades för lagfotot höll man upp en Malmötröja med Christiansens namn och nummer 10 på ryggen.

– Vi spelade för AC i dag, han är en otrolig människa. Mina tankar har varit mer hos honom än på min egen skada, säger Niklas Moisander.

”Så fin kille”

Även på läktarhåll hyllades dansken då hemmasupportrarna ropade hans namn vid flera tillfällen.

– ”AC” är en så fin kille och en otroligt fin spelare och kapten. Det har naturligtvis också varit svårt för oss i laget. Vi har pratat mycket om det och det går framåt. Vi vet att ”AC” mår bra just nu och det är det viktigaste, säger Moisander.

”De spelar fortfarande”

Moisander, som har ett förflutet i Ajax, har spelat med Christian Eriksen och Daley Blind som båda spelar med en ICD inopererad.

– Jag vet att det kan hända men de två spelar fortfarande. Det är ändå bra att det finns hopp för ”AC”. Sen är det individuellt och det är hans beslut till slut.

Har du pratat med ”AC”?

– Vi har pratat. Jag sa till honom att om han vill så kan jag fixa så att han får Daleys nummer. Men jag tror nog att han redan har pratat med Christian då de känner varandra.

”Riktigt sorgligt”

Taha Ali, som hade en fin kväll med tre assist, har precis som resten av lagkamraterna påverkats av det som hände Christiansen.

– ”AC” har varit ett föredöme som som spelare, lagkapten och som människa. Det var riktigt sorgligt det som hände. Det påverkade oss alla, säger han och fortsätter:

– Sådana saker kan ena en grupp eller dra isär och påverka vissa spelare. Vi har kommit närmare varandra. Vi spelade inte för oss själva, vi spelade för ”AC” och för Hugo Larsson i hans sista hemmamatch.