”Inte bra att Bojan säger så i en tv-studio”

Uppdaterad 2022-10-10 | Publicerad 2022-10-09

Marcus Danielson stod för en svag insats mot Degerfors.

Efter förlusten florerade ett rykte om att mittbacken varit ute och festat innan matchen – något som Viaplays expert Bojan Djordjic lyfte fram.

– Det är inte bra att Bojan säger så i en tv-studio när han inte är säker, säger Danielson.

Följ ämnen

Det var när Bojan Djordjic fick frågan om vem som var Djurgårdens bästa spelare mot Gent som Viaplay-experten lyfte fram Marcus Danielson.

Samtidigt nämnde han i förbifarten ett rykte om att mittbacken skulle ha varit ute och festat innan matchen mot Degerfors. 

– Danielson utan tvekan, med tanke på den kritiken han fick mot Degerfors. Ryktena som gick om vad han hade gjort ett par dagar innan, kanske var han ute på stan. Med det här är vad en ledare gör, sa Djordjic i torsdagens sändning.


PLUS: Guldjakt 2022: 60 min bara om Djurgårdens IF

Bojan Djordjic.

Ryktena, och Djordjic uttalande, har nått Danielson själv. 

– Jag förstår inte var det har kommit ifrån. Jag har absolut inte varit ute på krogen två dagar innan match. Jag var på yoga på eftermiddagen och beställde hem sushi och satt i min soffa så jag vet inte var han fick det ifrån. Jag fick det klippet skickat till mig och det är väl inget man ska säga i en tv-sändning om man inte är helt säker, säger Danielson.

”Blev ställd”

Danielson, som stod för ett självmål mot Degerfors, fick höra om ryktena efter matchen. 

– Jag fick veta det tidigare i veckan från Bosse (Andersson) och Henke (Berggren). De ville fråga mig om det stämde och jag blev rätt ställd. Men det är inte bra att Bojan säger så i en tv-studio när han inte är säker.

Var kommer ryktena ifrån? 

– Jag vet faktiskt inte. 

Marcus Danielson.

Har det påverkat dig? 

– Absolut inte. Jag är trygg med att jag inte var ute. Om jag skulle gå ut två dagar innan match så går jag inte ut runt Stureplan, som den informationen sa. Så långt kan jag tänka.

Djurgården studsade tillbaka snabbt efter 3–0-förlusten mot Degerfors med en seger mot Gent i Europa Conference League efter att Danielson gjort matchens enda mål. Nu väntar Häcken i seriefinalen på söndag.

– Det ska bli otroligt roligt. Matcherna duggar tätt och alla matcher betyder otroligt mycket. Fantastiskt kul att vi är inne i slutet och att vi är med både i allsvenskan och Europa, säger mittbacken.

Köp rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop!