Avslöjar: Hammarby nära att värva Adi Nalic

Publicerad 2023-01-04

Hammarby ser ut att göra en mycket oväntad värvning.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubben nära att göra klart med tidigare MFF-spelaren Adi Nalic. Bajen hoppas presentera spelaren inom kort.

Följ ämnen
Malmö FF

Hammarby är på väg att sälja Gustav Ludwigson till sydkoreanska Ulsan Hyundai. Samtidigt har Simon Sandberg lämnat klubben medan Molde rycker i Veton Berisha. Det gör att Hammarby behöver värva in spelare och dessutom spelare med svenskt pass.

Och enligt Sportbladets uppgifter är nu klubben på väg att göra en mycket överraskande värvning. Enligt flera av varandra oberoende källor är Hammarby nära att göra klart med Malmö FF:s Adi Nalic, som väntas komma till Stockholm inom kort.

PLUS: Guldplan 2023: 60 min bara om Hammarby

Hammarbys mål är att presentera 25-åringen som klubbens nästa nyförvärv inom den närmsta tiden, eventuellt redan i nästa vecka, även om inget är klart eller påskrivet ännu. Nalic är från Sölvesborg och fostrades också i Mjällby AIF innan han gick till Landskrona.

Vunnit två SM-guld och spelat Champions League

Han skrev på ett fyraårskontrakt med Malmö FF i november 2018 och har gjort totalt 73 matcher för klubben, vunnit två SM-guld och ett cupguld samt spelat Champions League med MFF. Men han var också utlånad till AFC Eskilstuna en kort sväng. Förra säsongen var han med i inledningen av allsvenskan, men drog på sig en korsbandsskada i april mot IFK Värnamo, vilket hållit honom borta från fotbollen en längre tid. Sedan en dryg månad tillbaka har han dock varit med och löptränat med MFF och det ska inte vara någon fara för den allsvenska premiären. Men hans kontrakt med klubben har gått ut.

Hård konkurrens i Malmö FF

Det har diskuterats en förlängning med MFF, men där skulle han konkurrera med bland annat Moustafa Zeidan, Hugo Larsson, Sebastian Nanasi, Patriot Seidju, Sören Rieks, Anders Christiansen och Sergio Pena gällande positionerna på mittfältet, där Nalic kan spela både ytter och central mittfältare. Samtidigt är det hårt om platserna i anfallet hos de Himmelsblå, då Nalic även kan spela anfallare. Nu ser alltså karriären ut att fortsätta i Hammarby istället.

Köp vinterns prylar i Sportbladet Shop!