Hon slår tillbaka efter ilska mot tatueringen

Rodríguez: ”Sluta – mår inte bra”

Publicerad 2023-07-26

Yamila Rodríguez accepterar inte hat i sociala medier.

Hon säger ifrån efter åsikterna om Ronaldo-tatueringen.

”Sluta säga saker som jag inte har sagt”, skriver Rodríguez på Instagram.

Yamila Rodríguez spelade bara ungefär en kvart i Argentinas VM-premiär men det är ändå hon som har fått flest rubriker efter matchen mot Italien.

Anfallarens långt nedhasade strumpor avslöjade nämligen att hon har en tatuering av Cristiano Ronaldo på vänstra smalbenet, nedanför Maradona-tatueringen på låret.

”Snälla sluta”

Tatueringen har rört upp känslor i Argentina, där man förstås favoriserade Lionel Messi under 10-talets ständiga debatt om ifall Messi eller Ronaldo var världens bäste spelare.

Kritik har riktats mot Rodríguez och den har fått henne att må dåligt.

”Snälla sluta. Jag mår inte bra av det. När sa jag att jag är ’anti Messi’? Sluta säga saker som jag inte har sagt, för jag mår dåligt av det (mitt under ett VM när jag representerar mitt land)”, inleder hon en text på Instagram.

Spelar mot Sverige

Inför VM sa Rodríguez att Cristiano Ronaldo är hennes idol i en intervju med Fifa och hon utvecklar det uttalandet.

”Messi är en fantastisk kapten för vårt landslag men att jag säger att min inspiration och idol är CR7 betyder inte att jag hatar Messi. Det betyder att jag (alla gillar olika och det är okej) gillar en annan spelare mer, som inspirerar mig. Vad är problemet? Alla måste inte bara gilla spelare från sitt eget land”, skriver Rodríguez.

Inom kort får de svenska spelarna chansen att spana in Rodríguez tatueringar. Sverige möter Argentina i sin sista gruppspelsmatch på onsdag nästa vecka.

Yamila Rodríguez sa ifrån efter ilskan mot tatueringen.

Följ ämnen i artikeln