Erikssons hyllning till Harder: ”Otroligt stolt”

Publicerad 2023-07-22

WELLINGTON. Hon har varit en av världens bästa spelare under flera år.

Nu får Danmarks stjärna Pernille Harder, 30, äntligen göra VM-debut.

– Jag är otroligt stolt över Pernille, säger Magdalena Eriksson.

Läs mer: Avslöjar – här är Sveriges startelva i VM-premiären

Pernille Harder har varit en världsspelare under lång tid och har hunnit med 140 landskamper i den danska tröjan. Men aldrig har hon tagit klivet ut till en VM-match.

Sedan Harder debuterade i landslaget som 16-åring 2009 har hon varit med och nått semifinal i EM samt slutat tvåa. Till VM har däremot Danmark aldrig kvalificerat sig sedan hon tog sig in i landslaget – förrän nu.

Var långtidsskadad

I dag, när Danmark möter Kina i Perth, får Harder VM-debutera till slut. Och hon gör det efter en tuff säsong där hon missade flera månader efter att ha opererat baksida lår i november.

Pernille Harder är redo för VM-debut för sitt Danmark.

När Sveriges Magdalena Eriksson, som är sambo med Harder, chattade med Sportbladets läsare fick hon frågan om hur det ska bli att få se Harder VM-debutera.

– Otroligt kul. Jag är jätteglad för hennes skull, att de (Danmark) har tagit sig hit och att hon har tagit sig hit. Hon kommer från en tuff säsong med en stor skada som jag fick följa på extremt nära håll. Hur hårt hon har jobbat för att ta sig tillbaka och ta sig tillbaka i så pass bra form att det såg ut som att hon aldrig var borta, fast att hon gjorde en operation och var borta i fem månader, säger Eriksson.

Magdalena Eriksson.

”En av de största motgångarna”

Hon fortsätter:

– Så jag är jättestolt över Pernille. Allt hon har gjort i hennes karriär, men framför allt just den här biten. För det här är en av de största motgångarna som hon kanske har haft, men hon har vänt det till någonting där hon har känt att det här är ett tillfälle där hon kan bli starkare. Hon kan bli bättre på saker. Hon kommer in med en hunger till den här turneringen som är helt otroligt stor så det ska bli jättekul att följa henne.

Utöver Kina ställs Danmark även mot Haiti och regerande Europamästaren England.