Diawara om storbråket: ”Kunde gått mycket värre”

Uppdaterad 2022-09-05 | Publicerad 2022-09-04

BORÅS. Flera spelare och Malmö FF:s målvaktstränare Jonnie Fedel rök ihop efter slutsignalen.

Orsaken: Elfsborgs Sveinn Gudjohnsens satsning mot Isamel Diawara.

– Han är otroligt sen in i den situationen, säger MFF-målvakten.

Följ ämnen
Malmö FF

Inhopparen Sveinn Gudjohnsen fullföljde en löpning mot Malmö FF-målvakten Ismael Diawara i 70:e minuten. Elfsborgsanfallaren blev varnad men efter slutsignalen och Elfsborgs 3–2-seger var det upprörda känslor kring situationen under matchen från MFF-håll.

– Det är farligt spel. Han kom in otroligt sent i den situationen. Det kunde slutat illa, säger Diawara som sökte upp Gudjohnsen efter slutsignalen.

– Jag ville låta honom veta att det inte var okej. Men jag fick inget bra svar.

Några sekunder senare var även tidigare spelarprofilen och målvakten, numera målvaktstränaren Jonnie Fedel inblandade i tumultet på planen.

– Jonnie står mest upp för mig när de kommer och flockas för ingenting runt mig, säger Ismael Diawara.

Sveinn Gudjohnsen har en helt annan bild av händelsen på planen under matchen:

– Jag vet inte om det var någon kontakt. Jag kände inget. Det var inget fel av mig. Jag pressade honom och gick efter bollen. Jag kunde inte stanna, säger Elfsborgsspelaren till Sportbladet.

PLUS: Så röstar allsvenska spelarna i valet 2022

”Han var väldigt upprörd”

– Efteråt kom fram till mig och var förbannad. Han pratade svenska och jag förstod inte vad han sa. Men han var arg, säger Gudjohnsen.

Inblandad i bråket efteråt var också Per Frick.

– Det var inte ojuste spel. Jag försökte säga det till Diawara också eftersom jag känner honom lite. Nu borde han ha lugnat ner sig, säger Frick.

Sa du något till Fedel också?

– Han var väldigt upprörd. Jag vet inte varför. Han såg fel på situationen också. Det är klart att han backar sin målvakt. Det var frustration från deras sida och de försökte få ut den på något sätt.

Experten Jens Fjellströms uppfattning i Discovery under sändningen om situationen där Gudjohnsen fullföljde mot Diawara:

– Herregud, jag såg det inte först. Det var en arm uppåt huvudet. Det var en elak tackling. Den där var inte vacker alls.