Jadon Sancho räddade United efter dröminhopp

Manchester United stod för en mäktig upphämtning hemma mot Leeds.

Hjälte blev inhopparen Jadon Sancho – som stod för ett dröminhopp när han nätade för första gången i ligan sedan september.

– Vi vet att han är en fantastisk spelare, säger Erik ten Hag efter 2–2-matchen.

Jadon Sancho hade inte gjort en match i Premier League sedan 22 oktober på grund av skada.

Men hemma mot Leeds kom 22-åringen in – och frälste hemmapubliken direkt med sitt kvitteringsmål fram till 2–2 i den 70:e minuten.

Och det var ett inhopp som gladde lagets Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag.

– Jag ville få en annan dynamik. Vi vet att han är en fantastisk spelare. Jag tror att han konsekvent kan ha en stor inverkan. Jag gladdes mycket över det och det här kommer att stärka honom, säger han till BBC Radio.

Blandade känslor efter matchen

Dessförinnan såg det mörkt ut för ligatrean Manchester United – som chockats två gånger om i inledningen av båda halvlekarna.

Matchen var bara en minut gammal när Wilfried Gnonto tystade publiken på Old Trafford för första gången, efter ett distinkt skott nere vid stolproten fram till 1–0 för gästerna.

I den 48:e minuten var det dags igen, när Gnonto och Summerville spelade sig förbi ett stillastående United-försvar på vänsterkanten, innan Raphaël Varane lyckades toffla in Summervilles inspel i eget mål fram till 2–0 för gästerna.

– Naturligtvis var vi glada över att vinna en poäng – men vi tappade två poäng. Det är en väldigt dålig start, det är oacceptabelt, speciellt i ett derby måste du vara redo att slåss och ta ansvar. Det gjorde vi inte, säger Erik ten Hag.

PLUS: 70 min bara om Man United med Niva – lyrisk över nyförvärvet


Första ligamålet sedan september

Mycket tydde då på att gästerna skulle få med sig alla tre poäng. Men efter att den notoriske målskytten Marcus Rashford nickat in reduceringen till 1–2 i den 62:a minuten tändes hoppet för hemmasupportrarna.

Och bara åtta minuter senare fick de fira igen – när Sancho klev fram och gjorde sitt första mål sedan september månad (!).

Hemmalaget tryckte sedan på för ett segermål men Leeds lyckades hålla undan till 2–2.

Poängen innebär att Manchester United är det lag som efter ligaledarna Arsenal plockat flest poäng av alla lag sett till de senaste 20 omgångarna i Premier League.

Tungt tapp för Leeds

För gästerna däremot var det ett tungt poängtapp, som efter resultatet ligger på 16:e plats i tabellen.

– Vi försökte hålla ihop och kämpa tillsammans. Vi bevisade att vi har ett topplag. Det är lite blandade känslor eftersom vi ville vinna, säger målskytten Wilfried Gnonto till BBC radio.

Victor Nilsson Lindelöf fick komma in med ungefär tio minuter kvar av matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.