Fotboll

Football Radical: Tidernas bästa practical joke från brittisk fotboll

En podcast med Bank och Frändén • Avsnitt #25 Pappas ögon

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Football Radical kanske tog ledigt den ryktestätaste veckan i svensk fotboll, men nu är de tillbaka och pratar släktband, masturbationsrörelser, spangelskt uttal och gör en prognos för hur Zinedine Zidane ska yngla fram en hel startelva på riktigt (det kan gå!).

Denna veckans (sic) avsnitt börjar i Malmö och vandrar vidare längs landslagsuppehållets rabalder, där Simon och Johanna ger sin snabbspolade syn på sakernas tillstånd. Vem är skurk och vem är hjälte och är Janne Andersson helt enkelt född att kommunicera med media?

Simon drar tidernas bästa practical joke från brittisk fotboll och spanar vidare om att svensk politik har blivit alltmer som att hålla på ett lag i fotboll och anropar (bildligt) poddförebilderna Ola Söderholm och Jonatan Unge för att utveckla ämnet. Skulle fotbollen kanske vinna något på att bli mer som svensk politik var tidigare, då man kunde hitta något hos motståndaren som man i alla fall respekterade, lite som när Real Betis publiken ställde sig upp och hyllade Leo Messi häromveckan eftersom allt annat hade känts orimligt.

Simons personliga anekdot

Johanna har gjort en djupdykning i ämnet fäder och söner inom fotboll, med utgångspunkt i klanen Zidane som firar intergenerationella triumfer (nåja) i Spanien just nu. Om Zinedine Zidane träffar en ny relativt ung fru nu kommer han i princip kunna ställa en hel startelva egna söner på Santiago Bernabéus gräsmatta om några år. Satsa, Zizou!

I helgen har Johanna annars mest funderat på hur samtalet mellan Neil Warnock och Erik Hamrén förlöpte och en del på Unai Emerys engelska uttal.

Simon drar en personlig ankedot om när Torbjörn Nilsson såg honom djupt i ögonen och pratade om hans pappa och sedan är avsnittet, som är långt, vi ska tillstå det, nästan slut. Men bara nästan.

Också: Mamadou Sakho, Victor Nilsson Lindelöf (eller är det tvärtom?), Champions League-hymnens polyglotta text, Paul Brown, påven, Arbroath FC, Phil O’Connor och what not.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bagdad Bob står upp och applåderar Bajen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Torbjörn Nilsson

Ola Söderholm

Jonatan Unge

Unai Emery

Zinedine Zidane

Erik Hamrén