Ber om ursäkt efter attacken på Lennartsson

Sågade svensken i intervju

Sportchefen för Stabaeks damlag Richard Jansen har kallats till ett internt möte efter att ha riktat hård kritik mot förre herrtränaren Jörgen Lennartsson.

57-åringen kallar bland annat svensken för såväl ”rövhål” som ”besserwisser”.

– Jag trodde först det var ett aprilskämt, säger Lennartsson i en kommentar till VG.

Efter mötet har Jansen också bett om ursäkt.

Lilleströms tränare Jörgen Lennartsson var besviken efter lagets 1-1-match borta mot Stabaek och allra mest besviken var han på underlaget. Något som fick sportchefen för Stabaeks damlag att reagera.

”Jörgen Lennartsson framstår som ett komplett rövhål. Precis som han gjorde när han var i Stabaek”, skrev Richard Jansen på Twitter.

Arbetade samtidigt i klubben

Jansen har varit sportchef i Stabaeks damsektion sedan 2010, och arbetade därmed samtidigt som Lennartsson under svenskens korta sejour som herrtränare i klubben 2011. Uttalandet har nu väckt stor uppmärksamhet i Norge.

– Jag trodde först det var ett aprilskämt. Utöver det har jag inga kommentarer, säger Lennartsson själv i sin enda kommentar till VG.

”Hälsade inte ens”

Det avfärdar dock Richard Jansen som när VG talar med honom istället står på sig i sin kritik.

– Jag säger inte att han är det. Bara att han framstår så. Han kör samma stil då som nu. Han är en besserwisser, säger Jansen och fortsätter:

– Han var alltid nedlåtande mig mig när han var i Stabaek. Han brydde sig inte ens om att hälsa på mig, eftersom jag jobbar med damfotboll. Vi talade aldrig med varandra eftersom han inte var intresserad. Det var inte på grund av mig.

Richard Jansen har efter uttalanden kallats till ett möte med Stabaeks klubbledning för att förklara sig. Någon ånger över kritiken mot Lennartsson uttrycker ändå inte ledaren för VG.

– Det får han tåla, troligtvis bryr han sig inte ens, säger Jansen.

Fördömer kritiken

När Sportbladet når Stabaeks vd Jon Turnold under kvällen fördömer han Jansens kritik mot Lennartsson.

– Vi har tagit in Richard på ett samtal i dag. Vi har varit väldigt tydliga med att den typen av uttalanden inte är okej, säger Turnold som inte heller känner igen sig i Jansens beskrivning av Lennartsson.

– Vi som jobbar på kontoret har en helt annan bild av Jörgen. Han var ansedd som lojal och god. Jörgen gav ett väldigt gott intryck och han visade omtanke för sina medmänniskor.

Efter mötet med Stabaeks klubbledning ber Jansen, i lokaltidningen Budstikka, om ursäkt.

– Ja, jag kan gott be om ursäkt. Det är ingen stor grej för mig.

Den här artikeln har kritiserats av Mediernas etiknämnd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.