Allsvenskan i fotboll

Elms kritik efter Hammarbys bortdömda mål

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Kaos utbröt när Hammarbys Nikola Djurdjic fick ett mål bortdömt i slutminuterna mot Kalmar.

Rasmus Elm är kritisk till både Bajen-spelarnas men framför allt domarnas uppträdande.

– De drar av sig tröjan, jagar linjedomare och huvuddomare, de puttas… Då måste du markera, att det är fan inte okej, säger Elm.

– Han måste förstå att den här klubben är lite mer passionerad än andra, svarar Djurdjic.

1–1-mötet mellan Hammarby och Kalmar fick ett minst sagt turbulent slut.

När Nikola Djurdjic drog in en boll bakom Lucas Hägg-Johansson med ett fåtal minuter kvar att spela trodde de flesta att han hade avgjort matchen.

Det krävdes en avsliten tröja och några sekunders vilt firande innan Bajen-spelarna förstod att det dömdes bort för offside. Detta fick bland andra Vladimir Rodic, som värmde upp vid sidlinjen, att konfrontera och gestikulera mot linjedomaren.

Spelaren varnades för tilltaget. Enligt Rasmus Elm borde det förmodligen ha varit en annan färg på kortet.

– Vill de ha det så så låt dem hålla på. Jag kan ha förståelse för reaktionen men man måste också tygla sig lite. Det är folk som tittar. Man kan inte bete sig och uppträda hur som helst, säger Elm.

– Samtidigt så är det domarens jobb att markera. Jag tycker att det ska delas ut lite mer på sånt här, det är lite fegt. De drar av sig tröjan, jagar linjedomare och huvuddomare, de puttas… Då måste du markera, att det är fan inte okej.

”Då befann han sig på fel arena”

Nikola Djurdjic har inte lika stor förståelse för Elms kritik.

– Jag menar… Vill han att spela i en trevlig liga och spela trevlig fotboll så befann han sig på fel arena i dag, säger Djurdjic.

– Titta på de bästa lagen i Europa, det är kaos på planen ibland. Han måste förstå att den här klubben är lite mer passionerad än andra.

Kändes det som att du var onside?

– Ja, men i fotboll handlar det om centimeter. Jag hade väldigt gärna velat ha VAR. Då behöver man inte slösa tid på att klaga.

– Det suger att fira ett mål i slutminuten och se det dömas bort. Nästa gång ska jag vänta några sekunder innan jag börjar fira, det var en riktigt otrevlig känsla.

Om lagkamraten Rodics beteende säger Djurdjic:

– Han blir lite hetsig, men jag gillar det. Jag gillar när människor reagerar.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag kommer ihåg vad AIK-fansen skrev om mig i höstas”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Rasmus Elm

Hammarby IF Fotboll

Kalmar FF