Hamrén sågas – av PL-tränaren

”Är besviken – tänker ringa honom”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Michel Euler / TT

FOTBOLL

Erik Hamrén gjorde sitt jobb och matchade sina bästa spelare.

Nu sågas han – av Premier League-tränaren Neil Warnock.

– Det handlar om ren egoism, säger Warnock.

Det är ingen hemlighet att klubblagstränare ogillar att skicka sina spelare på landslagssamlingar då de riskerar att få tillbaka dem skadade.

En av dem som oroade sig för just det var nedflyttningshotade Cardiff Citys tränare Neil Warnock. Han släppte i väg den isländske mittfältaren Aron Gunnarsson, som dragits med skador den här säsongen.

”Kan inte förstå det”

Och nu är han förbannad på Islands förbundskapten Erik Hamrén.

– Jag fick höra att de inte skulle spela Aron på konstgräs i första matchen (mot Andorra) men det slutade med att de spelade honom i över en timme. Sedan spelade de honom i 93 minuter mot Frankrike. Jag kan inte förstå det…, säger Warnock till Sky Sports.

1 av 2 | Foto: Jon Super / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Man kan tycka att Hamrén gjorde sitt jobb som matchade sina bästa spelare. Men Warnock är bevisligen av uppfattningen att svensken borde värnat om Cardiff Citys bästa.

– Jag vet att han (Hamrén) är ny på posten och vill göra bra ifrån sig, men ligger du under med 0-3 så kan du väl byta ut spelaren, säger han.

”Ren egoism”

Nu tänker han ta ett snack med Hamrén.

– Jag är besviken på Islands förbundskapten. Jag kommer att ringa upp honom senare i dag. Det handlar om ren egoism, säger Neil Warnock.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.