MFF-mittbacken närmar sig comeback

Franz Brorsson hoppas konkurrera efter landslagsuppehållet

Av: Simon Pålsson

Publicerad:

Franz Brorsson har inte spelat mer än nio allsvenska matcher under säsongen. Men nu hoppas mittbacken kunna vara med och bidra under slutfasen av säsongen.

– Jag hoppas kunna vara hundra igen efter landslagsuppehållet, säger Franz Brorsson till Sportbladet.

1 av 4 | Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

Det har varit en stökig säsong för mittbacken Franz Brorsson i Malmö FF. I början av året led han av en mystisk infektion som höll honom borta från stora delar av försäsongen och som gjorde att han inte fick allsvenska minuter innan den tionde omgången hemma mot Kalmar FF.

Därefter fick mittbacken speltid i åtta av nio allsvenska matcher innan han åkte på en skada efter bortamatchen mot BK Häcken den 11 augusti. Sedan dess har Franz Brorsson varit vid sidan om planen och försökt rehabilitera sin skada.

– Franz är snart inne i full träning. Vi har medvetet gjort en längre återhämtningsperiod efter att han fick en setback i samband med förra landslagsuppehållet, berättar fysioterapeuten Jesper Robertsson.

– Han har haft problem med en höftböjarmuskel i låret. Där har varit en liten bristning.

”Det är första riktiga motgången”

Franz Brorsson själv har förhoppningar om att kunna vara med och bidra i slutet av säsongen. Efter landslagsuppehållet hoppas han kunna gå hundra procent på träning och vara redo för match.

– I och med att vi har Europa blir det en lite längre säsong. Vi har en cupmatch också. Jag hoppas få spela några enstaka matcher innan säsongen är slut. Det är som det är, men för mig räcker det att jag får hoppa in i slutet av några matcher och kanske bidra till att stänga matchen, säger Franz Brorsson.

Mentalt har det varit tufft att få stora delar av säsongen spolierad, men Franz Brorsson har samtidigt försökt utnyttja tiden till att utvecklas på andra plan.

– Det har varit en hackig säsong jämfört med mina tidigare säsonger. Det är första riktiga motgången. Det finns folk som får ännu mer allvarliga skador, med knäskador och så vidare. Man får försöka se det från det perspektivet, men det är inte kul att stå vid sidan om, säger Franz Brorsson.

– Det går i stället att lära sig saker från läktaren när man följer lagkamraterna. Det har jag försökt tänka extra mycket på när jag varit borta så länge. Det går alltid att utvecklas, även om man inte spelar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.