Efter rasistskandalen – förbundskapten avgår

Det stormar ordentligt i bulgarisk fotboll.

Nu avgår landets förbundskapten Krasimir Balakov.

Detta efter rasistskandalen i matchen mellan Bulgarien och England i EM-kvalet.

Det var under EM-kvalmatchen i Sofia mellan Bulgarien och England som skandalscenerna utspelade sig. Rasistiska tillrop riktades mot engelsmännen och domaren var tvungen att avbryta matchen två gånger. På tv-bilder sågs även nazistiska hälsningar på hemmasektionen.

Efter matchen har reaktionerna varit starka – och förbundsordförande Borislav Mihajlov valde att avgå.

Fyra personer stängs av

Nu avgår nästa person inom bulgarisk fotboll – förbundskaptenen Krasimir Balakov, skriver Mirror.

Förbundskapten hävdade på presskonferensen efter matchen att han inte hörde några burop mot de mörkhyade engelsmännen, och han tyckte även att England överreagerade.

– Jag hörde inga ramsor. Jag såg att domaren stoppade matchen, men jag måste säga att det oacceptabla beteendet inte bara kom från bulgariska fans utan även engelska. De visslade och skrek under vår nationalsång och i andra halvlek skrek de saker mot våra fans som är oacceptabla, sade Balakov tidigare.

BBC rapporterade att man har identifierat fyra bulgariska supportrar som gjort sig skyldiga, och att de har straffats med två års avstängning från fotbollsevenemang samt att var och en får böta 1 000 bulgariska lev, motsvarande 5 500 kronor.

England vann matchen med 6–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.