Zlatans nya lyxbil – en Ferrari: ”Grattis Zlatan”

Först jämförde han sig själv med en Ferrari.

Nu har Zlatan Ibrahimovic köpt en... Ferrari.

Anfallarens nya vrålåk uppges kosta tolv miljoner kronor.

Det var under sommaren som Zlatan Ibrahimovic sågade den amerikanska ligan, MLS. Han hävdade att nivån där inte är samma som den i Europa.

– När jag spelade där lirade jag med killar som var på samma nivå som jag var, eller väldigt nära. Det gör det enklare att spela tillsammans. Här är jag som en Ferrari bland Fiat. Det kan hända att en Ferrari kan bli en Fiat eller att en Fiat kan bli en Ferrari. Jag hade samma problem i landslaget, även om det inte var lika stort där, sa Ibrahimovic i en intervju med ESPN.

Kan gå fort

Nu har stjärnsvensken sett till att skaffa en riktig Ferrari.

På Twitter lade Zlatan upp en bild på det nyaste modellen, en Ferrari Monza SP2.

”Grattis Zlatan på födelsedagen”, skriver nybliven 38-åringen och syftar på att han fyllde år för två dagar sedan.

Enligt sajten Teknikensvärld kostar Monza SP2 1,25 miljoner dollar, närmare tolv miljoner kronor. Bilmodellen tillverkades i begränsade antal och säljs endast till ”kvalificerade personer”. Bilen accelererar från 0–100 på 2,9 sekunder och 0–200 på 7,9 sekunder. Toppfarten ligger på 300 km/h.

Zlatan Ibrahimovic har länge haft ett stort bilintresse. För 18 år sedan avslöjade han att drömbilen är en Lamborghini Diablo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.