Zlatan som ledare – jämför med Michael Jordan

Michael Jordan krävde mycket av sina lagkamrater.

Det gör även Zlatan Ibrahimovic som jämför sin ledarstil med basketlegendaren.

– Jag vill alltid ha 200 procent från mina lagkamrater och mig själv, säger svensken i en lång intervju med La Gazzetta dello Sports helgmagasin Sportweek.

Att Zlatan Ibrahimovic kräver mycket av sina lagkamrater är inte någon hemlighet. Något han lärde sig tidigt.

2004 kom han till ett stjärnfyllt Juventus och Ibrahimovic berättar att det var en helt annan mentalitet än i tidigare klubbarna Malmö FF och Ajax. Det var tuffa träningar hela tiden och svensken – som hade varit stjärnan i sina klubbar – behövde bevisa sig själv.

Nu, 16 år senare, är situationen annorlunda.

Relaterar till Jordan

Ibrahimovic är ledaren i Milans omklädningsrum. Och ledarstilen, den jämför han med en viss basketlegendar.

– Har du sett ”The last dance”? Jag säger inte att jag är Michael Jordan, jag är Ibra och han är Jordan, men jag relaterar till hur han jobbar och kraven vi ställer på oss själva och andra. Många säger att matcherna räknas. För mig handlar det om att träna och sen göra det på matcherna, och jag vill alltid ha 200 procent från mina lagkamrater och mig själv, säger han till Sportweek och fortsätter:

– Alla är inte Ibra på planen, men du måste ta fram ditt bästa. Du kan spela dåligt eller bra, men när du kliver på planen ska jag känna att jag har någon som gör sitt bästa med mig. Jag går inte ut i krig med någon som springer iväg. Men alla är inte så, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.