Fotboll

”Han klämde på mina bollar i spelartunneln”

Mark Clattenburg listar de fem värsta spelarna han dömt

Av: 

Martin Eriksson

FOTBOLL

Fotbollsdomare får stå ut med mycket.

I en intervju med Daily Mail listar han de fem värsta spelarna han dömt under sin karriär.

– Craig Bellamy var en mardröm att döma, och de flesta av oss (domare) kände likadant, säger Clattenburg.

De flesta känner igen domaren Mark Clattenburg från Premier League, ligan han lämnade 2017. Han flyttade då till Saudiarabien. Efter två år lämnade Clattenburg Saudiarabien för för Kina, där han i dag är domare.

Under sin tid i den europeiska fotbollen dömde han EM-finalen, Champions League-finalen och FA-cup-finalen under 2016. Samma år utsågs han till världens bästa domare.

I Daily Mail har nu 45-åringen avslöjat de fem värsta han dömt, utan inbördes ordning. Förutom portugisiske mittbacken Pepe och nigerianske mittfältaren John Obi Mikel slår sig den här trion in i den mindre smickrande skaran:

Craig Bellamy

– Jag visste att vår relation var sisådär när han klämde på mina bollar i spelartunneln på Etihad, och då menar jag inte mina matchbollar! Det var ett skämt, tror jag, jag tog det som det i alla fall – men det fanns en historia där, säger Clattenburg och fortsätter:

Roy Keane

– Jag måste börja med att säga att jag jobbade med Roy för ITV under VM 2018, och han var en gentleman. Men på planen kunde du inte lita på honom. Du visste aldrig om han skulle explodera eller göra något vidrigt, som tacklingen på Alf-Inge Håland. Det var vidrigt.

Jens Lehmann

– Han var bara så irriterande, och han slutade aldrig. Han var en av de eländiga spelarna som gnällde om allt och alla. Om bollen var rund, då gnällde han. Om bollen var vit, då gnällde han. Jag tänkte bara: "Snälla, kom igen".

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Det gör Real Madrid förstås livsfarliga i vår

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Pepe

Roy Keane

John Obi Mikel

Premier League