Utbuade i natt klockan 00.49

Mållöst i ”midnattsmatchen”

Av: Andreas Käck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SUNDSVALL. Klockan var långt efter midnatt när domaren blåste av 0–0-tillställningen.

Då hördes burop från läktarhåll mot hemmalaget Gif Sundsvall.

– Mina spelare hade bättre koncentration i den här matchen än i de vi spelat tidigare på kvällen, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Aldrig tidigare hade en allsvensk fotbollsmatch spelats över två dagar. Men det var precis vad som hände igår. Eller ska vi säga i dag…?

Bottenmötet mellan Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna blåstes nämligen i gång klockan 23.00 på lördagen och tog inte slut förrän 00.49 på söndagen.

Brände jätteläge

Matchen blev emellertid en sömnig historia. Ironiskt nog.

Två stora lägen skapades.

AFC:s Ousmane Camara fick en jättechans i den 40:e minuten, men stoppades av William Eskelinen – och i den 77:e minuten var det Sundsvalls Pa Konates tur att sumpa ett superläge.

Men matchen slutade 0-0.

– Normalt sett ligger man och sover vid den här tiden, säger Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren i C More och som på den efterföljde presskonferensen, precis som hemmafansen, uttryckte besvikelse över resultatet.

– Jag är frustrerad att vi inte lyckas skapa fler målchanser och vinna matchen. AFC spelade med sexbackslinje och vi hade svårt att bryta igenom den. Jag kunde se frustrationen hos spelarna också, säger Cedergren.

– Men den sena avsparken påverkade inte något kring att vi inte var tillräckligt bra. Det här var en annorlunda och spännande grej, tycker Sundsvallstränaren.

Burop

När slutsignalen ljöd hördes spridda burop från läktarhåll.

Behållningen? Att publiksiffran 4 950 var Sundsvalls bästa i år – och att Chidi Omeje fick göra comeback efter 15 månaders skadefrånvaro.

Frågan är om initiativet med avsparkstiden återkommer:

– Det var lite konstigt att ställa om till den här tiden. Schemat under hela dagen blev ändrat. Det är inget jag skulle vilja göra många gånger i fortsättningen, säger Pa Konate som drabbades av kramp i slutminuterna och tvingades kliva av i förtid.

Maic Sema:

– Jag trodde det var ett skämt först att vi skulle spela så här sent. Men det var kul att testa på något nytt. Synd att det inte blev en bättre match för publiken. Nu ska det bli intressant att se när jag somnar framåt morgonen...

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE